Op de achterbank

Op de achterbank

Wil je dat je kinderen veilig, comfortabel en met een beetje plezier van A naar B komen? Lees dan deze informatie en je hebt geen kind aan ze.

Kinderen in de auto

Voor gezinnen is de auto veruit het meest ideale vervoersmiddel. Toch kan een autorit veel energie vragen van jou en je kinderen, vooral als het lange afstanden zijn. Hier vind je alles wat je moet weten over kinderen veilig vervoeren en hoe je de autorit zo aangenaam mogelijk maakt voor iedereen. Ontdek het perfecte autostoeltje, het nut van Isofix en hoe je het leuk houdt op de achterbank.

Alles over autostoeltjes

Autostoeltjestest

Autostoeltjestest

Welke zitjes scoren goed en welke minder? Bekijk alle resultaten van de ANWB autostoeltjestest.

Wanneer welk zitje

Wanneer welk zitje

Kinderen tot 1,35 meter moeten in de auto in een goedgekeurd autostoeltje zitten. Wanneer moet je welk autostoeltje hebben?

De regels

De regels

Autostoeltjes zijn verplicht voor kinderen onder een bepaalde lengte. Lees alles wat je moet weten over het correct vervoeren van kinderen.

Meer over kinderen in de auto

Lange ritten en vakantie

Lange ritten en vakantie

Op vakantie gaan of lange ritten maken met kinderen kan een hele onderneming zijn. Met deze tips houd je het leuk voor iedereen.

Veiligheid in de auto

Veiligheid in de auto

Wat voor volwassenen gewoon of veilig is, kan gevaarlijk zijn voor kinderen. Lees dit door en ontdek waar mogelijke gevaren zitten.