Naar artikel

Vliegen met (kleine) kinderen

Met deze tips ben je ready for take-off

De vakantieplannen zijn gemaakt, de vliegtickets geboekt. Ga je voor het eerst vliegen met een baby of een klein kind? Dan kan dat voor een hoop vragen zorgen. We verzamelden de 10 meest gestelde vragen van onze leden voor een onbezorgde vliegreis.

Tips van onze Vakantie Expert

  • Veel luchtvaartmaatschappijen bieden speciale speelpakketten en maaltijden voor kinderen. Even informeren (en reserveren) dus.
  • Op de meeste vliegvelden zijn speeltoestellen te vinden. Kunnen de kinderen nog even lekker spelen (en hun overtollige energie kwijtraken).
  • Op Schiphol vind je de Baby Care Lounge. Hier kun je je baby (privé) verzorgen, in bad doen, voeden en/of even laten rusten in een bedje.
  • De lucht in het vliegtuig is droog. Hierdoor hebben baby’s meer vocht nodig dan normaal. Geef je baby tussen de voedingen door wat extra (gekookt) water. Geef je borstvoeding? Dan is het verstandig om zelf ook extra te drinken tijdens de vlucht.
  • Neem extra kleren voor je baby / kind mee, de temperatuur in het vliegtuig kan nog wel eens wisselen.
  • Het warm maken van flesvoeding en potjes duurt vaak erg lang. Geef de voeding dus niet wanneer je baby / kind honger heeft, maar doe dit al wat eerder. Eventueel kun je het dan daarna nog even bewaren in een isoleertasje tot de kleine er aan toe is.
  • Neem geen speelgoed mee aan boord met licht- en / of geluidseffecten.

 

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Nu15%korting

ANWB reisverzekering

Vertrouw op de beste hulp tijdens je vakantie. Als er onverwachts iets gebeurt, staat onze Alarmcentrale dag en nacht voor je klaar.
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.