Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kentekenplaten gestolen? Dit moet je doen

De ene na de andere verkeersboete ploft op je deurmat. Pomphouders beschuldigen je van tanken zonder te betalen. En alsof dat nog niet erg genoeg is, staat de politie bij je op de stoep vanwege een overval. De oorzaak van alle ellende: gestolen kentekenplaten. Wat moet je doen als dit je gebeurt? En hoe kun je het voorkomen?

Kentekenplaten gestolen? Doe direct aangifte

Doe in het geval van diefstal meteen aangifte bij de politie. Je wordt dan niet aansprakelijk  gesteld voor de zaken waarbij jouw kenteken is betrokken.

Nieuwe kentekenplaten kopen

Na aangifte kun je bij een RDW erkende kentekenplaatfabrikant nieuwe nummerborden kopen. Om duidelijk te maken dat het om een duplicaat gaat, staat er een extra 1 of 2 op de nieuwe kentekenplaten. Die duplicaatcode zorgt dat je niet verantwoordelijk bent voor overtredingen die met de originele kentekenplaten zijn begaan.

Gestolen kentekenplaten zijn een groot probleem

Diefstal van kentekenplaten is een groot probleem. Jaarlijks worden volgens Autotaalglas zo’n 20.000 nummerborden gestolen. Het is helaas nog geen standaardprocedure om kentekenplaten vast te zetten met anti-diefstalschroeven. Jammer, want hierdoor is het kinderspel om de plaat uit de kunststof houder te halen. 

Diefstal voorkomen? Laat je kentekenplaten vastzetten

Het is gelukkig heel eenvoudig om de kentekendieven een stapje voor te zijn: laat je kentekenplaten vastzetten met behulp van speciale anti-diefstalschroeven. Dat is zo gebeurd en het kan je een hoop ellende besparen.

Kentekenplaten vastzetten met ledenvoordeel

Ben je ANWB-lid? Dan krijg je ledenvoordeel op het vastzetten van je kentekenplaten bij Autotaalglas. 

Auto's met duplicaatcode leveren minder op

Het is niet helemaal duidelijk waarom, maar auto’s met een duplicaatcode op het kenteken leveren bij verkoop gemiddeld €750 minder op. Mensen willen blijkbaar liever een auto met een ‘schone’ kentekenplaat. Nog een goed argument dus om diefstal te voorkomen!

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Private lease 

Steeds meer Nederlanders leasen hun privé-auto. Lees alles over private lease en ontdek of het ook wat voor jou is.

Verkoopservice 

Verkoop je auto gegarandeerd via de ANWB. Snel en zonder te onderhandelen met kopers.