Zelf verkopen, inruilen of naar een auto opkoper?

Stel, je wil om wat voor reden dan ook van je auto af en zelf verkopen of inruilen is geen optie. Dan kun je terecht bij een van de vele auto opkopers in ons land. Maar heeft zo’n auto opkoper het beste met jou voor of gaat het vooral om eigen gewin? Je auto verkopen aan een opkoper heeft voordelen, maar reken niet op de hoogste prijs.

Auto verkopen

Waarom zou je voor een auto opkoper kiezen?

Auto opkopers komen in beeld op het moment dat je zelf een auto van een particulier koopt en je eigen auto niet kan inruilen. Of wanneer je vertrekt naar het buitenland en je auto niet meeneemt. Zo zijn er nog wel wat redenen te bedenken om voor een auto opkoper te kiezen. Zelf verkopen kan natuurlijk ook, maar dat geeft een hoop gedoe, hoewel de kans op een goede prijs groter is dan bij zo’n opkoper, die immers winst wil maken.

Hoe weet ik of de auto opkoper een goede prijs biedt?

Voordat je contact opneemt met een opkoper, is het goed om je eerst te oriënteren op de marktwaarde van jouw auto. Zoek op de diverse advertentiesites naar hetzelfde merk en type, met hetzelfde bouwjaar, kilometerstand en uitrustingsniveau. Let wel: je kijkt dan naar vraagprijzen, dat zijn andere bedragen dan de (uiteraard lagere) inkoopprijzen die auto opkopers hanteren. Kijk er niet vreemd van op dat het bod van een auto opkoper duizenden euro’s lager kan uitvallen dan de prijzen die je op internet tegenkomt.

Is het bod van een auto opkoper vast?

In het eerste contact met auto opkopers beantwoord je allerlei vragen en stuur je foto’s en zo veel mogelijk informatie van je auto. Op basis daarvan doet de auto opkoper een bod, maar vaak staat ergens in de kleine lettertjes dat dit bod niet de gegarandeerde prijs is. Veel auto opkopers willen de auto eerst goed bekijken en stellen dan alsnog de prijs vaak naar beneden toe bij. En daar zat je je uiteraard niet op te wachten. Maak dus eerst goede afspraken.

De pluspunten van verkopen aan een auto opkoper

Gemak dient de mens. Je auto verkopen aan een opkoper betekent dat je lekker snel van je tweedehandsauto bent. Je krijgt bovendien het geld meteen op je rekening gestort en je loopt niet het risico dat je te maken krijgt met een ontevreden particuliere koper. Vaak komt de opkoper de auto bij jou thuis ophalen.

Je auto verkopen via de ANWB

Goed om te weten dat je met de ANWB Verkoopservice snel en gemakkelijk je auto verkoopt. Binnen 1 werkdag heb je gratis een gegarandeerde prijs en alles is online af te handelen. Na de verkoop, heb je je geld al binnen twee dagen op je rekening. De auto kun je afgeven bij een inleverpunt in de buurt, maar thuis laten ophalen kan ook.

Ga naar de ANWB Verkoopservice.