Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Garantie

Veel occasions worden aangeboden met garantie. Welke soorten garantie zijn er en waar moet je op letten?

Occasions met Bovag garantie 

Occasiongaranties nader belicht

Garantie en tweedehands auto's, hoe zit dat?

Voor veel mensen is een auto -op het huis na- een van de grootste aankopen. Dat geldt niet alleen voor nieuwe auto's. Ook een occasion is veelal een flinke investering. Bij een nieuwe auto krijg je echter fabrieksgarantie. Soms loopt deze garantie nog door wanneer deze auto later wordt aangeboden als occasion. Is dit niet meer het geval, wat zijn dan je mogelijkheden? Garantie op je tweedehands auto kan immers een hoop geruststelling geven. Maar welke soorten garanties zijn er allemaal? En waar moet je op letten? Om je op weg te helpen, zetten we alle verschillende garanties die van toepassing (kunnen) zijn op een occasion op een rijtje. Inclusief de voor- en nadelen.

Op zoek naar occasion met garantie

Zoek in het actuele occcasionaanbod van door ANWB geselecteerde autobedrijven naar gebruikte auto's met garantie. Filter op 'Zekerheden' als BOVAG Garantie, NAP Check, Merkgarantie, 100% Onderhouden of Onderhoudsboekje.

Meer over garantie op occasions

Wettelijke garantie 

Van alles wat je koopt, of dat nu nieuw of gebruikt is, mag je uitgaan dat dat geschikt is voor normaal gebruik. Dat geldt niet alleen voor nieuwe auto's, maar ook voor gebruikte auto's.

Resterende fabrieksgarantie 

Van sommige occasions is de fabrieksgarantie nog niet verlopen. Bijvoorbeeld omdat het om een vrij nieuwe auto gaat of eentje met een heel lange garantieperiode. Hoe werkt dat?

Merkgarantie 

Veel automerken hebben hun eigen occasionlabel. Vaak is dit label voorbehouden aan jong gebruikte auto's tot een bepaalde leeftijd en/of kilometerstand.

BOVAG Garantie 

De bekendste universele garantie voor occasions is waarschijnlijk de BOVAG Garantie. BOVAG-bedrijven kunnen deze garantie aanbieden op de auto's die ze verkopen, maar zijn dat níet verplicht.

Garantie door derde partij 

Dan zijn er nog de garanties van gespecialiseerde bedrijven die ook voor autofabrikanten of leasemaatschappijen de garantieafhandling doen. Ook zijn er zogenaamde garantieverzekeringen.

Garantie door verkoper 

De verkoper van een occasion kan ook zelf garantie bieden om hun handelswaar aantrekkelijker te maken. Het bedrijf kan daarbij zelf de looptijd en voorwaarden bepalen.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Private lease 

Steeds meer Nederlanders leasen hun privé-auto. Lees alles over private lease en ontdek of het ook wat voor jou is.

Verkoopservice 

Verkoop je auto gegarandeerd via de ANWB. Snel en zonder te onderhandelen met kopers.