Garantie

Garantie

Veel occasions worden aangeboden met garantie. Welke soorten garantie zijn er en waar moet je op letten?

Occasiongaranties nader belicht

Garantie en tweedehands auto's, hoe zit dat?

Voor veel mensen is een auto -op het huis na- een van de grootste aankopen. Dat geldt niet alleen voor nieuwe auto's. Ook een occasion is veelal een flinke investering. Bij een nieuwe auto krijg je echter fabrieksgarantie. Soms loopt deze garantie nog door wanneer deze auto later wordt aangeboden als occasion. Is dit niet meer het geval, wat zijn dan je mogelijkheden? Garantie op je tweedehands auto kan immers een hoop geruststelling geven. Maar welke soorten garanties zijn er allemaal? En waar moet je op letten? Om je op weg te helpen, zetten we alle verschillende garanties die van toepassing (kunnen) zijn op een occasion op een rijtje. Inclusief de voor- en nadelen.

ANWB Garantie

ANWB Garantie is een zeer uitgebreide garantie op occasions van door ANWB zorgvuldig geselecteerde partners. Gaat er toch iets kapot? Dan hoef je niet zelf in discussie met de verkopende partij, maar wordt dit onafhankelijk en zonder financieel belang door een gespecialiseerde derde partij voor je afgehandeld.

Lees meer over ANWB Garantie

Meer over garantie op occasions

Wettelijke garantie

Van alles wat je koopt, of dat nu nieuw of gebruikt is, mag je uitgaan dat dat geschikt is voor normaal gebruik. Dat geldt niet alleen voor nieuwe auto's, maar ook voor gebruikte auto's.

Resterende fabrieksgarantie

Van sommige occasions is de fabrieksgarantie nog niet verlopen. Bijvoorbeeld omdat het om een vrij nieuwe auto gaat of eentje met een heel lange garantieperiode. Hoe werkt dat?

Merkgarantie

Veel automerken hebben hun eigen occasionlabel. Vaak is dit label voorbehouden aan jong gebruikte auto's tot een bepaalde leeftijd en/of kilometerstand.

BOVAG Garantie

De bekendste universele garantie voor occasions is waarschijnlijk de BOVAG Garantie. BOVAG-bedrijven kunnen deze garantie aanbieden op de auto's die ze verkopen, maar zijn dat níet verplicht.

Garantie door derde partij

Dan zijn er nog de garanties van gespecialiseerde bedrijven die ook voor autofabrikanten of leasemaatschappijen de garantieafhandling doen. Ook zijn er zogenaamde garantieverzekeringen.

Garantie door verkoper

De verkoper van een occasion kan ook zelf garantie bieden om hun handelswaar aantrekkelijker te maken. Het bedrijf kan daarbij zelf de looptijd en voorwaarden bepalen.