Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB laadpaal

Kies de laadpaal die bij jouw situatie past, voor thuis of op werk.

Bekijk de voordelen 

Alles over laadpalen voor je elektrische auto

Wanneer je een elektrische auto aanschaft moet je deze wel kunnen opladen. Het is vaak het voordeligst een eigen laadpaal thuis te installeren, maar niet iedereen heeft die mogelijkheid. Op deze pagina helpen we je op weg bij het vinden van een geschikte laadpaal, of je er nu zelf een koopt of een openbaar laadpunt aanvraagt bij je gemeente.

Hoe kies je een laadpaal voor thuis? 

Wanneer je je elektrische auto op eigen terrein kunt parkeren is het aantrekkelijk om thuis een laadpunt te installeren. Welke laadpaal kies je?

Wat kost een laadpaal? 

Heb je een elektrische auto en parkeergelegenheid bij je huis? Dan is een eigen laadpunt een overweging waard. Wat een laadpaal kost, is echter van een aantal factoren afhankelijk.

Je elektrische auto opladen aan het stopcontact 

Je elektrische auto laden aan het stopcontact wordt vaak afgedaan als een noodoplossing, maar is dat wel terecht? In sommige situaties voldoet het ouderwetse stopcontact namelijk prima.

Een laadpaal aanvragen: zo doe je dat 

Heb je geen eigen parkeerplek om een laadpaal te installeren, dan kun je terecht bij je gemeente. We leggen je uit hoe je kosteloos een openbare laadpaal kunt aanvragen.

Hoe werkt Dynamic Load Balancing? 

Met een privélaadpaal ben je verzekerd van een laadplek voor je elektrische auto. Of je altijd stroom hebt, is een ander verhaal. Met Dynamic Load Balancing voorkom je een stroomstoring.

Zo werkt een slimme laadpaal 

Laadpalen worden steeds intelligenter en passen het laden aan op de omstandigheden. Hoe werken die slimme laadpalen precies?

Laadpaal zakelijk aanschaffen 

Steeds meer werknemers rijden in een elektrische auto naar klanten en kantoor. Overweeg je daarom laadpalen te installeren bij je bedrijf? Wij helpen je verder op weg.

1- of 3-fasen: hoe zit dat? 

Als het over het opladen van elektrische auto’s gaat, dan vallen vaak de termen 1 fase en 3 fasen. Wat is het verschil tussen een 1-faseaansluiting en een 3-fasenaansluiting en wat heb je er aan?

Andere leden bekeken ook

Je elektrische auto verzekeren 

Met de autoverzekering van de ANWB is ook je elektrische auto goed verzekerd. Bereken je premie.

Laadpas van ANWB 

De gratis ANWB-laadpas geeft je toegang tot alle openbare oplaadpunten in Nederland.

ANWB Laadpalen 

Kies de laadpaal die bij jouw situatie past, voor thuis en op het werk. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.