Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Goedkoop tanken in Groningen

Er gaat niets boven Groningen. In ieder geval niet wat de benzineprijzen betreft: Groningen is de goedkoopste tankprovincie en de stad Groningen behoort gemiddeld genomen tot de goedkoopste steden van Nederland om te tanken. Een goedkope benzinepomp vinden moet dus geen heel grote opgave zijn, maar toch helpt de ANWB je graag bij je zoektocht naar de goedkoopste benzinepompen van de stad Groningen. Deze tips kunnen daarbij van pas komen.

De goedkoopste tankprovincie van Nederland

Uit de Nationale Tanktest 2022 van de ANWB kwam Groningen naar voren als de goedkoopste tankprovincie van Nederland. Een liter Euro 95 (E10) is er gemiddeld € 0,05 goedkoper dan in Utrecht, de duurste provincie om je tank vol te gooien. Ook de stad Groningen deed het prijstechnisch goed in de test: van de vijftig grootste gemeenten in Nederland staan alleen in Emmen goedkopere benzinepompen. Ter illustratie: je bent in Groningen bijna € 0,10 goedkoper uit voor een liter Euro 95 (E10) dan in Amsterdam.

Hier kun je goedkoop tanken in Groningen

In het historische stadscentrum van Groningen vind je geen benzinepompen. Die staan met name aan de oostelijke kant van de stad. In dat deel van Groningen zijn ze ook het goedkoopst. Echt heel dure benzinepompen tref je in Groningen niet aan, maar aan de zuidkant van de stad is de brandstof ten opzichte van de rest van Groningen het duurst. De echte koopjesjagers moeten zeker langsgaan bij de Makro Eemspoort, want daar ben je met een marge van enkele centen op de overige benzinepompen in de omgeving het voordeligst uit.

Dit zijn enkele voordelige tankstations in Groningen:

Keten

Adres

MakroKattegat 1
Avia XPressWasaweg 20
Avia XPressNadorstplein 2a
ArgosBornholmstraat 99
FirezoneBornholmstraat 56
TinqBornholmstraat 27-29
Fieten OlieStettinweg 22
TangoLaan 1940-1945 300
Tamoil ExpressPeizerweg 95
Esso ExpressUlgersmaweg 38

Let op: Check voordat je vertrekt altijd de actuele brandstofprijzen, bijvoorbeeld in de ANWB Onderweg app of de Routeplanner. De prijzen van elke keten zijn veranderlijk, waardoor je op sommige momenten relatief gezien duurder of juist goedkoper uit bent bij bepaalde tankstations.

Zo vind je snel de dichtstbijzijnde en goedkoopste benzinepomp

Tank wel in het weekend, niet op maandag

Bij de zoektocht naar een goedkope plek om te tanken in Groningen zijn er een paar algemene punten waar je op moet letten. Allereerst doe je er goed aan om niet aan of in de buurt van de snelweg te tanken. Dan ben je vaak duurder uit dan wanneer je wat verder binnendoor rijdt voor je tankbeurt. Ook het tijdstip waarop je tankt, is belangrijk. Tank bij voorkeur in het weekend en in ieder geval niet op maandag, want dat is doorgaans de duurste tankdag. Ook is het tanken in de avond doorgaans goedkoper dan in de ochtend.

Bij welk tankstation je tankt kan ook van invloed zijn op de brandstofprijs die je betaalt. Uit de Nationale Tanktest 2022 van de ANWB volgde dat je over het algemeen het minste geld kwijt bent voor een volle tank brandstof bij tankstations van Fieten Olie, Sakko, Supertank, Tango en Tinq. Bij de grotere brandstofmaatschappijen BP, Esso, Texaco, Shell en Total is de brandstof gemiddeld genomen het duurst. Blijf wel altijd goed opletten, want binnen de ketens treden soms grote prijsverschillen op. Vooral bij Esso is dat het geval.

Lees 15 tips om goedkoper te tanken én te besparen op jouw brandstofverbruik

Benzineprijzen in een oogopslag op je mobiel

Voor een actueel overzicht van de goedkoopste tankstations in Groningen is het raadzaam om de ANWB Onderweg app op je smartphone te installeren. Dan zie je in één oogopslag waar je bij jou in de buurt kunt tanken en wat op dat moment de prijs van de benzine, diesel of lpg bij dat tankstation is. Een kleur onder de prijs, variërend van groen tot rood, geeft aan hoe goedkoop de benzinepomp is in verhouding tot andere tankstations in de buurt. Vervolgens geeft de app je de mogelijkheid om direct via een van de navigatie-apps op je telefoon naar het gekozen pompstation te navigeren. Zo vind je snel en gemakkelijk de goedkoopste plek om te tanken in de stad Groningen!

Download hier de ANWB Onderweg app

Een andere plek waar je een overzicht van de voordeligste tankstations in Groningen kunt vinden is de ANWB Routeplanner. Als je op een benzinepomp klikt, zie je meteen een overzicht van alle beschikbare brandstoffen met de prijs erbij. Uiteraard kun je ook direct filteren op jouw gewenste brandstofsoort en zie je waar je langs je route het goedkoopst kunt tanken.

Uittips voor de lente 

Lekker eropuit in de lente. Bezoek de leukste uitjes in eigen land. Met ledenkorting!

Tot 20% korting
Relaxed op reis deze zomer? 

Van comfortabele sweatwear tot essentiële reisaccessoires, ontdek ze in de (Web)Winkel.

met extravoordeel
ANWB Visa Card 

Vraag de ANWB Visa Silver Card en ANWB Visa Gold Card aan met het eerste jaar extra voordeel.

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.