Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Goedkoop tanken in Apeldoorn

Apeldoorn is officieel geen stad, maar een dorp. In een typisch dorp staan doorgaans maar een paar benzinepompen, maar in Apeldoorn heb je wel wat meer keuze. De ANWB helpt je graag bij je zoektocht naar de goedkoopste benzinepompen van Apeldoorn. Deze tips kunnen daarbij van pas komen.

Tanken in het grootste dorp van Gelderland

Doordat Apeldoorn in het verleden nooit stadsrechten heeft gekregen, staat de plaats te boek als een dorp. Maar dat is het met zijn zescijferige inwonertal inmiddels eigenlijk allang niet meer. Als het gaat om de tankprijzen is Apeldoorn ook niet zo spotgoedkoop als sommige dorpen. Uit de Nationale Tanktest 2022 van de ANWB volgt dat Apeldoorn op de 22ste plek staat in de lijst van de tankprijzen (van laag naar hoog) in de vijftig grootste gemeenten van Nederland. Gelukkig is Apeldoorn daarmee gemiddeld genomen geen heel dure plaats om te tanken. Bij de provincies staat Gelderland op de zevende plaats als het gaat om voordelig tanken.

Hier kun je goedkoop tanken in Apeldoorn

In Apeldoorn staan er maar een paar benzinepompen die op de ANWB Routeplanner en de ANWB Onderweg app rood kleuren. Het aantal oranje en groene benzinepompen is gelukkig een stuk groter. De groene – en dus de goedkoopste – benzinepompen vind je voor het overgrote deel ten zuiden van het centrum. Daar staan namelijk maar liefst zeven goedkope benzinepompen! In Apeldoorn Noord is je enige goedkope optie een Firezone. Aangezien Apeldoorn ook weer niet al te groot is, kan het al snel lonen om een stukje om te rijden.

Dit zijn enkele voordelige tankstations in Apeldoorn:

Keten

Adres

Firezone

Edisonlaan 270

TinqMatenpoort 11
Avia XPressOude Beekbergerweg 98
TinqArnhemseweg 221
Tamoil ExpressArnhemseweg 299
TangoArnhemseweg 432
HaanMarchantstraat 37
BP ExpressLaan van Kuipershof 10

Let op: Check voordat je vertrekt altijd de actuele brandstofprijzen, bijvoorbeeld in de ANWB Onderweg app of de Routeplanner. De prijzen van elke keten zijn veranderlijk, waardoor je op sommige momenten relatief gezien duurder of juist goedkoper uit bent bij bepaalde tankstations.

Zo vind je snel de dichtstbijzijnde en goedkoopste benzinepomp

Tank wel in het weekend, niet op maandag

Bij de zoektocht naar een goedkope plek om te tanken in Apeldoorn zijn er een paar algemene punten waar je op moet letten. Allereerst doe je er goed aan om niet aan of in de buurt van de snelweg te tanken. Dan ben je vaak duurder uit dan wanneer je wat verder binnendoor rijdt voor je tankbeurt. Ook het tijdstip waarop je tankt is belangrijk. Tank bij voorkeur in het weekend en in ieder geval niet op maandag, want dat is doorgaans de duurste tankdag. Ook is het tanken in de avond doorgaans goedkoper dan in de ochtend.

Bij welk tankstation je tankt kan ook van invloed zijn op de brandstofprijs die je betaalt. Uit de Nationale Tanktest 2022 van de ANWB volgde dat je over het algemeen het minste geld kwijt bent voor een volle tank brandstof bij tankstations van Fieten Olie, Sakko, Supertank, Tango en Tinq. Bij de grotere brandstofmaatschappijen BP, Esso, Texaco, Shell en Total is de brandstof gemiddeld genomen het duurst. Blijf wel altijd goed opletten, want binnen de ketens treden soms grote prijsverschillen op. Vooral bij Esso is dat het geval, maar er staat dus ook een BP-station op de lijst met goedkoopste tankstations in Apeldoorn.

Lees 15 tips om goedkoper te tanken én te besparen op jouw brandstofverbruik

Benzineprijzen in een oogopslag op je mobiel

Voor een actueel overzicht van de goedkoopste tankstations in Apeldoorn is het raadzaam om de ANWB Onderweg app op je smartphone te installeren. Dan zie je in één oogopslag waar je bij jou in de buurt kunt tanken en wat op dat moment de prijs van de benzine, diesel of lpg bij dat tankstation is. Een kleur onder de prijs, variërend van groen tot rood, geeft aan hoe goedkoop de benzinepomp is in verhouding tot andere tankstations in de buurt. Vervolgens geeft de app je de mogelijkheid om direct via een van de navigatie-apps op je telefoon naar het gekozen pompstation te navigeren. Zo vind je snel en gemakkelijk de goedkoopste plek om te tanken in Apeldoorn!

Download hier de ANWB Onderweg app

Een andere plek waar je een overzicht van de voordeligste tankstations in Apeldoorn kunt vinden is de ANWB Routeplanner. Als je op een benzinepomp klikt, zie je meteen een overzicht van alle beschikbare brandstoffen met de prijs erbij. Uiteraard kun je ook direct filteren op jouw gewenste brandstofsoort en zie je waar je langs je route het goedkoopst kunt tanken.

Uittips voor de lente 

Lekker eropuit in de lente. Bezoek de leukste uitjes in eigen land. Met ledenkorting!

Tot 20% korting
Relaxed op reis deze zomer? 

Van comfortabele sweatwear tot essentiële reisaccessoires, ontdek ze in de (Web)Winkel.

met extravoordeel
ANWB Visa Card 

Nu het eerste jaar 50% korting op de ANWB Visa Gold Card

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.