Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Goedkoop tanken in Utrecht

Het is altijd handig om te weten waar je goedkoop kunt tanken in (de stad) Utrecht, maar met de hoge brandstofprijzen van de laatste tijd al helemaal. De ANWB helpt je graag bij je zoektocht naar de goedkoopste tankstations van Utrecht. Deze tips kunnen daarbij van pas komen.

Tanken in de duurste provincie

Voor mensen die zoeken naar de goedkoopste mogelijkheid om te tanken in Utrecht hebben we in eerste instantie geen heel goed nieuws. Utrecht is gemiddeld namelijk de duurste provincie om te tanken, zo blijkt uit de Nationale Tanktest 2022 van de ANWB. De provinciale hoofdstad staat op de 30ste plek in de lijst van de tankprijzen (van laag naar hoog) in de vijftig grootste gemeenten van Nederland. Toch zijn er ook in het relatief dure Utrecht nog plaatsen waar je goedkoop kunt tanken.

Hier kun je goedkoop tanken in Utrecht

Wie goedkoop wil tanken in Utrecht, moet vooral aan de buitenste rand van de stad zijn. Aan de noordkant van de stad, bij Overvecht, is de brandstof relatief gezien het voordeligst. Aan de andere kant van de stad kun je het best onder de A12 doorrijden en tanken in Nieuwegein op Industrieterrein De Liesbosch (zie onderstaande afbeelding). Dat kan je zomaar € 0,05 per liter schelen!

Dit zijn enkele voordelige tankstations in Utrecht:

Keten

Adres

Tango

Franciscusdreef 45

Haan Express

Seinedreef 3

Iesberts

Gageldijk 12

Esso Express

Biltse Rading 100

OK

Eykmanlaan 1201

Tinq

Atoomweg 2

Shell Express

Weg der Verenigde Naties 12

Sakko

Ringwade 2 (Nieuwegein)

Tango

Grote Wade 2 (Nieuwegein)

Tamoil Express

Ravenswade 200 (Nieuwegein)

Let op: Check voordat je vertrekt altijd de actuele brandstofprijzen, bijvoorbeeld in de ANWB Onderweg app of de Routeplanner. De prijzen van elke keten zijn veranderlijk, waardoor je op sommige momenten relatief gezien duurder of juist goedkoper uit bent bij bepaalde tankstations.

Tank wel in het weekend, niet op maandag

Bij de zoektocht naar een goedkope plek om te tanken in Utrecht zijn er een paar algemene punten waar je op moet letten. Allereerst doe je er goed aan om niet aan of in de buurt van de snelweg te tanken. Dan ben je vaak duurder uit dan wanneer je wat verder binnendoor rijdt voor je tankbeurt. Ook het tijdstip waarop je tankt is belangrijk. Tank bij voorkeur in het weekend en in ieder geval niet op maandag, want dat is doorgaans de duurste tankdag.

Bij welk tankstation je tankt kan ook van invloed zijn op de brandstofprijs die je betaalt. Uit de Nationale Tanktest 2022 van de ANWB volgde dat je over het algemeen het minste geld kwijt bent voor een volle tank brandstof bij tankstations van Fieten Olie, Sakko, Supertank, Tango en Tinq. Bij de grotere brandstofmaatschappijen BP, Esso, Texaco, Shell en Total is de brandstof gemiddeld genomen het duurst. Blijf wel altijd goed opletten, want binnen de ketens treden soms grote prijsverschillen op. Vooral bij Esso is dat het geval.

Lees hier 15 tips om goedkoper te tanken én te besparen op jouw brandstofverbruik

Benzineprijzen in een oogopslag op je mobiel

Voor een actueel overzicht van de goedkoopste tankstations in Utrecht is het raadzaam om de ANWB Onderweg app op je smartphone te installeren. Dan zie je in één oogopslag waar je bij jou in de buurt kunt tanken en wat op dat moment de prijs van de benzine, diesel of lpg bij dat tankstation is. Een kleur onder de prijs, variërend van groen tot rood, geeft aan hoe goedkoop de benzinepomp is in verhouding tot andere tankstations in de buurt. Vervolgens geeft de app je de mogelijkheid om direct via een van de navigatie-apps op je telefoon naar het gekozen pompstation te navigeren. Zo vind je snel en gemakkelijk de goedkoopste plek om te tanken in Utrecht!

Download hier de ANWB Onderweg app

Een andere plek waar je een overzicht van de voordeligste tankstations in Utrecht kunt vinden is de ANWB Routeplanner. Als je op een benzinepomp klikt, zie je meteen een overzicht van alle beschikbare brandstoffen met de prijs erbij. Uiteraard kun je ook direct filteren op jouw gewenste brandstofsoort en zie je waar je langs je route het goedkoopst kunt tanken.

Ook interessant

Uittips voor de lente 

Lekker eropuit in de lente. Bezoek de leukste uitjes in eigen land. Met ledenkorting!

Tot 20% korting
Relaxed op reis deze zomer? 

Van comfortabele sweatwear tot essentiële reisaccessoires, ontdek ze in de (Web)Winkel.

met extravoordeel
ANWB Visa Card 

Nu het eerste jaar 50% korting op de ANWB Visa Gold Card

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.