Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Goedkoop tanken in Den Haag

Waar vind je goedkope benzinepompen?

In Den Haag zijn er niet bijster veel mogelijkheden om voordelig te tanken. Toch kun je nog wel bij een aantal tankstations met lage prijzen terecht, met name rondom het spoor dat door de stad loopt. De ANWB helpt je graag bij je zoektocht naar de goedkoopste benzinepompen van Den Haag. Deze tips kunnen daarbij van pas komen.

Tanken in de hofstad

Net als Utrecht, Amsterdam en Rotterdam is Den Haag niet bepaald de goedkoopste stad van Nederland om de brandstoftank van je auto te vullen. Uit de Nationale Tanktest 2022 volgt dat Zuid-Holland de op één na duurste tankprovincie van Nederland is, achter Utrecht. In de lijst van de tankprijzen (van laag naar hoog) in de vijftig grootste gemeenten van Nederland staat Den Haag op de 43ste plek, waarmee van de vier grote steden alleen Amsterdam duurder is om te tanken.

Hier kun je goedkoop tanken in Den Haag

Ondanks het feit dat Den Haag een relatief dure stad is om te tanken, zijn er nog een aantal benzinepompen waar je wél relatief voordelig uit bent. In het centrum moet je in ieder geval niet zijn. Op een verdwaalde SuperTank in Scheveningen na vind je de meeste goedkope tankstations aan de zuidelijke en zuidoostelijke kant van de stad. Als je écht voordelig wil tanken kun je beter doorrijden naar Delft of een van de andere plaatsen die rondom de hofstad liggen, want daar is de concentratie goedkope benzinepompen doorgaans een stuk groter.

Dit zijn enkele voordelige tankstations in Den Haag:

Keten

Adres

Tango

Prinses Beatrixlaan 900

TangoWaldorpstraat 51
Total ExpressCalandstraat 300
Esso ExpressMiddachtenweg 287
EssoBezuidenhoutseweg 429
EssoZoetermeerse Rijweg 15
TamoilRijn 1
SuperTankBadhuisweg 8f

Let op: Check voordat je vertrekt altijd de actuele brandstofprijzen, bijvoorbeeld in de ANWB Onderweg app of de Routeplanner. De prijzen van elke keten zijn veranderlijk, waardoor je op sommige momenten relatief gezien duurder of juist goedkoper uit bent bij bepaalde tankstations.

Zo vind je snel de dichtstbijzijnde en goedkoopste benzinepomp

Tank wel in het weekend, niet op maandag

Bij de zoektocht naar een goedkope plek om te tanken in Den Haag zijn er een paar algemene punten waar je op moet letten. Allereerst doe je er goed aan om niet aan of in de buurt van de snelweg te tanken. Dan ben je vaak duurder uit dan wanneer je wat verder binnendoor rijdt voor je tankbeurt. Ook het tijdstip waarop je tankt, is belangrijk. Tank bij voorkeur in het weekend en in ieder geval niet op maandag, want dat is doorgaans de duurste tankdag. Ook is het tanken in de avond doorgaans goedkoper dan in de ochtend.

Bij welk tankstation je tankt kan ook van invloed zijn op de brandstofprijs die je betaalt. Uit de Nationale Tanktest 2022 van de ANWB volgde dat je over het algemeen het minste geld kwijt bent voor een volle tank brandstof bij tankstations van Fieten Olie, Sakko, Supertank, Tango en Tinq. Bij de grotere brandstofmaatschappijen BP, Esso, Texaco, Shell en Total is de brandstof gemiddeld genomen het duurst. Blijf wel altijd goed opletten, want binnen de ketens treden soms grote prijsverschillen op. Vooral bij Esso is dat het geval. In Den Haag staan bijvoorbeeld drie goedkope benzinepompen van de keten.

Lees 15 tips om goedkoper te tanken én te besparen op jouw brandstofverbruik

Benzineprijzen in een oogopslag op je mobiel

Voor een actueel overzicht van de goedkoopste tankstations in Den Haag is het raadzaam om de ANWB Onderweg app op je smartphone te installeren. Dan zie je in één oogopslag waar je bij jou in de buurt kunt tanken en wat op dat moment de prijs van de benzine, diesel of lpg bij dat tankstation is. Een kleur onder de prijs, variërend van groen tot rood, geeft aan hoe goedkoop de benzinepomp is in verhouding tot andere tankstations in de buurt. Vervolgens geeft de app je de mogelijkheid om direct via een van de navigatie-apps op je telefoon naar het gekozen pompstation te navigeren. Zo vind je snel en gemakkelijk de goedkoopste plek om te tanken in Den Haag!

Download hier de ANWB Onderweg app

Een andere plek waar je een overzicht van de voordeligste tankstations in Den Haag kunt vinden is de ANWB Routeplanner. Als je op een benzinepomp klikt, zie je meteen een overzicht van alle beschikbare brandstoffen met de prijs erbij. Uiteraard kun je ook direct filteren op jouw gewenste brandstofsoort en zie je waar je langs je route het goedkoopst kunt tanken.

Ook interessant

Uittips voor de lente 

Lekker eropuit in de lente. Bezoek de leukste uitjes in eigen land. Met ledenkorting!

Tot 20% korting
Relaxed op reis deze zomer? 

Van comfortabele sweatwear tot essentiële reisaccessoires, ontdek ze in de (Web)Winkel.

met extravoordeel
ANWB Visa Card 

Nu het eerste jaar 50% korting op de ANWB Visa Gold Card

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.