Ruitschade

Ruitschade aan je auto wordt vaak veroorzaakt door steenslag. De opvliegende steentjes op de wegen zijn dan de boosdoeners. Het gevolg hiervan kan 'slechts' een sterretje zijn, maar ook een grote barst waardoor de hele ruit van je auto moeten worden vervangen. De kosten hiervan kunnen behoorlijk oplopen, daarom is het verstandig om een autoverzekering te nemen met een dekking tegen ruitschade.

Ruitschade & Autoverzekering

Wanneer je auto ruitschade heeft en je een autoverzekering hebt, dan wordt doorgaans deze ruitschade alleen gedekt als je naast de WA dekking (Wettelijke Aansprakelijkheid) ook een Beperkt Casco of een All Risk dekking hebt afgesloten voor jouw auto. Daarnaast hanteren verzekeraars soms een eigen risico bij een reparatie of vervanging van de autoruit. Dit is per autoverzekeraar verschillend. Daarom is het verstandig om na te gaan of je ruitschade door jouw autoverzekering vergoed wordt en onder welke voorwaarden. 

Hoe is autoruitschade geregeld bij een ANWB Autoverzekering?

Heb je een ANWB Autoverzekering met een Beperkt Casco of een All Risk dekking? Dan is de ruitschade voor je auto goed verzekerd.

Hoe nu verder?

Maak een afspraak bij één van de ANWB geselecteerde autoruitherstellers. Zoek een autoruithersteller bij jou in de buurt.

Let op:  bij vervanging van de ruit bij een aangesloten schadehersteller betaal je een eigen risico van € 75,-. Als je ervoor kiest de ruit ergens anders te laten vervangen, dan betaal je een eigen risico van € 150,- . Bij vervanging of reparatie door een niet FOCWA- of BOVAG-gecertificeerde ruithersteller wordt de schade niet vergoed.