Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ruitschade auto

Wat dekt je autoverzekering?

Iedere automobilist krijgt er een keer mee te maken: ruitschade. Dit kan variëren van een klein barstje in de ruit tot een grote scheur. Of de kosten voor reparatie of vervangen van de ruit worden vergoed hangt af van de dekking van je autoverzekering.

Ruitschade aan je auto wordt vaak veroorzaakt door steenslag. De opvliegende steentjes op de wegen zijn dan de boosdoeners. Het gevolg hiervan kan 'slechts' een sterretje zijn, maar ook een grote barst waardoor de hele ruit van je auto moeten worden vervangen.

Ruitschade aan je auto?

Ruitschade wordt vaak alleen vergoed als je een autoverzekering hebt met een Beperkt Casco of Volledig Casco (All risk) dekking hebt. Daarnaast hanteren verzekeraars soms een eigen risico bij een reparatie of vervanging van de autoruit. Dit is per autoverzekeraar verschillend. Daarom is het verstandig om na te gaan of ruitschade door jouw autoverzekering vergoed wordt en onder welke voorwaarden. 

Hoe is autoruitschade geregeld bij een ANWB Autoverzekering?

Heb je een ANWB Autoverzekering met een Beperkt Casco of een All Risk dekking? Dan ben je goed verzekerd voor ruitschade.

Hoe nu verder?

Maak een afspraak bij één van de ANWB geselecteerde autoruitherstellers. Zoek een autoruithersteller bij jou in de buurt.

Let op:  bij vervanging van de ruit bij een aangesloten schadehersteller betaal je een eigen risico van €75,-. Als je ervoor kiest de ruit ergens anders te laten vervangen, dan betaal je een eigen risico van €150,- . 

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.