Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe wordt de premie van je autoverzekering bepaald?

Een aantal premiebepalende factoren op een rij

Iedereen die in het bezit is van een auto, is verplicht om een autoverzekering te hebben. Een autoverzekering zorgt er namelijk voor dat je veilig verzekerd bent onderweg. En aangezien het bij een autoverzekering om een redelijk bedrag gaat, wil jij natuurlijk weten of je wel de juiste prijs betaalt. Mocht je weleens jouw autopremie hebben vergeleken met die van collega’s of vrienden, dan is het jou misschien opgevallen dat de bedragen kunnen verschillen. Hoe kan dat en waar is jouw premie precies op gebaseerd?


Belangrijkste factor: schadevrije jaren

Eén van de belangrijkste factoren die van invloed is op jouw autopremie, zijn je schadevrije jaren. Schadevrije jaren zijn de jaren waarin je geen schade hebt gereden. Hoe meer schadevrije jaren je opbouwt, hoe meer korting je krijgt op de premie van jouw autoverzekering. Deze korting wordt ook wel no-claimkorting genoemd en kan oplopen tot 80%. Als je dus schadevrij rijdt, ga je ieder jaar minder premie betalen voor je auto.

Andere premiebepalende factoren voor jouw autoverzekering

Misschien heb je weleens opgemerkt dat je bij het afsluiten van een autoverzekering naast het type auto ook jouw leeftijd en postcode moet invullen. Waarom wordt dit uitgevraagd en waarom maakt dit uit voor je autoverzekering zul je denken?

Bekijk de video en kom alles te weten over welke factoren van invloed zijn op je autopremie en waarom. Ook geven wij een aantal tips die jouw autopremie net iets voordeliger maken.

Autoverzekering afsluiten

Wil je een ANWB Autoverzekering afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.