Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Brandschade: wat vergoedt je autoverzekering?

Is je auto bij brand verzekerd?

Heeft jouw auto brandschade? Schade als gevolg van brand kun je vergoed krijgen als je een Beperkt Casco of Volledig Casco (All risk) autoverzekering hebt afgesloten. Lees meer over hoe brandschade wordt vergoed.

Brandschade en je autoverzekering

Bij een Beperkt Casco dekking of een All risk dekking wordt brandschade aan jouw auto vergoed. Brandschade is niet verzekerd bij een verzekering met WA-dekking. Nadat je auto brandschade heeft opgelopen, declareer je de schade bij je autoverzekering. Is de auto door de brand totaal verloren gegaan, dan vergoedt jouw autoverzekeraar de marktwaarde, aanschafwaarde of nieuwwaarde. Welke waarde jouw autoverzekeraar uitkeert, hangt af van de polisvoorwaarden.

Brandschade bij de ANWB Autoverzekering

Heb je een ANWB Autoverzekering? Als je een Beperkt Casco of een Volledig Casco dekking hebt, is brandschade verzekerd. Bovendien profiteer je met een ANWB Autoverzekering van unieke voordelen zoals:

  • 24/7 hulp Alarmcentrale: je belt de Alarmcentrale om de brandschade te melden en wij zorgen voor de rest. Ook wordt bijvoorbeeld de rekening van de schadehersteller direct door ons betaald. Je hoeft niets voor te schieten of een eigen risico te betalen.
  • Haal- en brengservice: wij halen jouw beschadigde auto op en brengen deze naar een vakkundig schadeherstelbedrijf. Is de auto te repareren? Dan leveren wij de auto kant-en-klaar weer bij je af zodra deze gerepareerd is.
  • Schadehulp ter plekke: deze service houdt onder andere in dat wij bij bepaalde blikschades langskomen om een noodreparatie uit te voeren. Je kunt dan snel weer verder rijden met je eigen auto.

Is bij een ernstige brandschade jouw auto total loss verklaard? Dan vergoeden wij:

  • de waarde van de auto volgens de ANWB Koerslijst +10% als je een Beperkt Casco dekking hebt;
  • de aanschafwaarde van de auto als je een All Risk dekking met een aanschafwaarderegeling hebt. De duur van de aanschafwaarderegeling is afhankelijk van de door jouw gekozen dekking. Na de periode van de aanschafwaarderegeling vergoeden wij de waarde van de auto volgens de ANWB BOVAG Koerslijst + 10%.

Je krijgt bovendien bij beide dekkingen gratis een vervangende auto (tot max. 30 dagen), zodat je kunt blijven rijden totdat je een nieuwe auto hebt. Zo ben je altijd snel weer op weg.

Autoverzekering afsluiten

Wil je een ANWB Autoverzekering afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.