Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Autoverzekering geweigerd: wanneer gebeurt dat?

In principe is iedereen die zijn auto bij de ANWB wil verzekeren welkom. Wel zijn er enkele uitzonderingssituaties waarin we auto’s niet verzekeren, bijvoorbeeld omdat we het risico op schade onverantwoord groot vinden. De belangrijkste uitzonderingen lees je hieronder.

Je hebt veel schades geclaimd in het verleden

Heb je in het verleden vaak schades geclaimd, dan is de kans groot dat je opnieuw een schade veroorzaakt. In dat geval kunnen wij besluiten jouw aanvraag te weigeren.

Je bent te jong voor een bepaald type auto

Ben je jong en wil je een snelle sportwagen verzekeren, dan kan het zijn dat de ANWB extra eisen stelt aan deze verzekering, waardoor je er niet voor in aanmerking komt. Voorbeeld: Je bent 18 jaar maar je moet minimaal zes jaar rijervaring hebben voor het type auto dat je bij ons wilt verzekeren.

Je hebt betalingsachterstand gehad

Een keertje per ongeluk te laat je premie betalen hoort niet, maar is niet meteen reden voor weigering van jouw aanvraag. Maar is de dekking van een vorige verzekering opgeschort of beëindigd omdat je de premie niet hebt betaald, dan wordt je aanvraag vaak geweigerd.

Je hebt een rijontzegging (gehad)

Ben je (in het verleden) veroordeeld tot een tijdelijke rijontzegging, dan kan de ANWB jouw aanvraag weigeren. Het duidt er immers op dat je je soms niet aan verkeersregels hebt gehouden, waardoor je een groter risico vormt voor de ANWB. Redenen voor een rijverbod zijn bijvoorbeeld het rijden onder invloed van alcohol of drugs, of het overschrijden van de maximumsnelheid.

Je hebt een strafblad

Als je een strafblad hebt kan de ANWB jouw aanvraag weigeren. Dit is onder meer afhankelijk van de aard van de strafrechtelijke veroordeling en de periode die is verstreken sinds het strafbare feit zich heeft voorgedaan.

Jouw auto voldoet niet aan bepaalde vereisten

Het kan zijn dat jouw auto niet voldoet aan bepaalde criteria of vereisten. Jouw auto valt bijvoorbeeld in het hoge segment, of heeft niet de juiste alarminstallatie. Vooral bij duurdere auto’s en auto’s die populair zijn bij het dievengilde, kan de ANWB bepaalde minimumeisen stellen of jouw aanvraag weigeren.

Geweigerd: Hoe kun je je auto tóch verzekeren?

De beoordeling van jouw verzekeringsaanvraag is een combinatie van feiten en factoren. De beoordeling wordt met andere woorden niet alleen gedaan aan de hand van een star omlijnd pakket aan voorwaarden. Daarom kan het zijn dat de ene verzekeraar jouw aanvraag niet accepteert, maar een andere maatschappij wel.

Mocht je overal geweigerd worden, dan bestaat de mogelijkheid om je te verzekeren bij De Vereende. Dat is een maatschappij die diverse verzekeraars samen hebben opgericht. Het is bedoeld om mensen die een te groot risico vormen toch een oplossing te bieden. Jouw eerder geweigerde aanvraag wordt bij De Vereende dus zeer waarschijnlijk wél geaccepteerd, maar houd er rekening mee dat de premies hoger zijn en bij de Vereende kunnen de voorwaarden ook afwijken van reguliere voorwaarden.

 

 

Autoverzekering afsluiten

Wil je een ANWB Autoverzekering afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.