Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat te doen bij autoschade?

Een overzicht van de belangrijkste stappen

Iedere autobezitter maakt het wel een keer mee: autoschade. Dit kan variëren van een kleine schade door een opspattend steentje of zelfs helemaal total loss. Hoe klein of groot de autoschade ook is, het is erg vervelend en je kunt er behoorlijk van schrikken. Wat moet je precies doen als je schade hebt? Welke stappen moet je ondernemen en bij wie moet je zijn? En ben je bijvoorbeeld verzekerd voor de schade of moet je de kosten zelf betalen?

Autoschade en nu?

Om te beginnen zijn er verschillende typen autoschades. Zo kan jouw auto schade hebben opgelopen doordat je een paaltje over het hoofd hebt gezien. Dit noemen wij enkelzijdige schade. Enkelzijdige schade is als je schade aan je auto hebt veroorzaakt door tegen een ander object aan te rijden. Jij bent in dit geval de enige betrokken partij.

Heb je schade veroorzaakt bij iemand anders, dan wordt dit tweezijdige schade genoemd. Bij tweezijdige schade zijn minimaal twee partijen betrokken. Dit kan een botsing zijn tussen twee auto’s of een aanrijding tussen automobilist en een fietser.

In beide schadegevallen is het raadzaam bepaalde stappen te ondernemen en de schade te melden. Maar hoe doe je dit? Wat is handig? En wat als je auto schade heeft geleden door een onbekend of onverzekerd motorvoertuig?

In deze video gaan we in op de verschillende schadegevallen en leggen wij uit wat je het beste in deze situaties kunt doen. 

Autoverzekering afsluiten

Wil je een ANWB Autoverzekering afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.