Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wanneer sluit ik een annuleringsverzekering af?

Wanneer het verstandig is een ANWB Annuleringsverzekering af te sluiten

Als je van plan bent een vakantie te gaan boeken, is het verstandig een annuleringsverzekering af te sluiten. Zo ben je goed verzekerd als je onverwacht je vakantie moet annuleren. En je bent ook verzekerd als je je vakantie onverwacht moet afbreken.

ANWB Annuleringsverzekering

Met een ANWB Annuleringsverzekering ben je goed verzekerd als je jouw vakantie moet annuleren of afbreken. Wil je weten in welke situaties je verzekerd bent? Bekijk dan ons overzicht van geldige annuleringsredenen. De ANWB heeft zowel een doorlopende als kortlopende annuleringsverzekering. Hieronder leggen we uit wat de verschilen zijn.

Doorlopende Annuleringsverzekering

De ANWB Doorlopende Annuleringsverzekering is geschikt als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Met een doorlopende annuleringsverzekering heb je geen omkijken naar je verzekering. Bij het boeken van een vakantie, hoef je geen losse annuleringsverzekering meer af te sluiten. Met de ANWB Doorlopende Annuleringsverzekering ben je het hele jaar door verzekerd.

Met de ANWB Doorlopende Annuleringsverzekering ben je ook verzekerd als je door bijvoorbeeld een ziekte of ongeval niet naar een concert- of theatervoorstelling kunt.

Bij het boeken van een vakantie, hoef je geen losse annuleringsverzekering meer af te sluiten. En maak je een hele dure reis? Dan kun je via Mijn ANWB het extra bedrag voor die ene reis los bijverzekeren.

Kortlopende Annuleringsverzekering

De ANWB Kortlopende Annuleringsverzekering is geschikt als je één keer of weinig dagen per jaar op vakantie gaat. Met een kortlopende verzekering ben je verzekerd voor één vakantie. Een kortlopende verzekering stopt automatisch.

Let op! Wil je de ANWB Kortlopende Annuleringsverzekering aanvragen? Doe dat dan binnen 7 dagen nadat je de reis hebt geboekt.

ANWB Groepsannulering

Heb je samen met je familie en vrienden een reis geboekt? Dan kun je het risicio om te moeten annuleren verzekeren op onze kortlopende verzekering. Dat doe je met de dekking Groepsannulering. Met de dekking Groepsannulering krijg je een vergoeding als een groepslid de reis moet annuleren of afbreken. Bijvoorbeeld doordat een dierbare ziek is, een ongeval heeft gehad of is overleden.

Bij het afsluiten van een ANWB Kortlopende Annuleringsverzekering, kun je de aanvullende dekking Groepsannulering toevoegen.