Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dekking calamiteiten

Als je een reis boekt, kun je niet alle gebeurtenissen in de wereld voorzien. Met de aanvullende dekking calamiteiten van de ANWB Annuleringsverzekering kun je jouw reis omboeken of annuleren als je uit angst voor een terroristische aanslag of natuurramp zoals een aardbeving of ontradend reisadvies niet meer naar jouw vakantiebestemming wilt.

Wanneer kun je jouw reis annuleren of omboeken?

De aanvullende dekking calamiteiten dekt veel annuleringsredenen. Je bent aanvullend verzekerd voor de kosten van het annuleren van de reis als er op jouw reisbestemming sprake is van een calamiteit met ernstige veiligheids- of gezondheidsrisico’s. Onder een calamiteit verstaan wij:

  • Terroristische aanslag
  • Uitbraak van een besmettelijke ziekte
  • Natuurrampen zoals een aardbeving, (bos)branden, vulkaanuitbarsting of tsunami
  • Binnenlandse onlusten of oproer
  • Stakingen
  • Een andere gebeurtenis waarvoor het Ministerie van Buitenlandse zaken een negatief reisadvies heeft afgegeven

Wil je je reis omboeken? Boek zelf je nieuwe reis: kies het moment waarop je wilt gaan en je bestemming. Wij vergoeden de kosten tot maximaal het volledige bedrag van je oorspronkelijke reis.

Hoe sluit je de dekking calamiteiten af?

De dekking calamiteiten is een aanvullende dekking op de ANWB Annuleringsverzekering. Bij het afsluiten van een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering kies je heel eenvoudig de aanvullende dekking Calamiteiten. Je kunt een Annuleringsverzekering met de calamiteitendekking ook selecteren bij het afsluiten van een ANWB Reisverzekering.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.