Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kan ik mijn vakantie annuleren omdat ik ziek ben geworden?

Onverwachts je vakantie annuleren door ziekte, medisch noodzakelijke behandeling of ongeval

Er kan van alles met je gezondheid gebeuren waardoor je jouw vakantie moet annuleren. Gelukkig ben hiervoor goed verzekerd met de ANWB Annuleringsverzekering. Ook als je van de trap gevallen bent, je been gebroken hebt en daardoor niet op vakantie kunt.

Annuleren vanwege ziekte

Het kan voorkomen dat je jouw vakantie moet annuleren in geval van ziekte, medisch noodzakelijke behandeling, een ongeval of overlijden. Als je zelf plotseling in het ziekenhuis belandt, kun je terugvallen op je ANWB Annuleringsverzekering. In dit soort situaties ben je goed verzekerd.

Annuleren vanwege ziek familielid

Als een familielid plotseling ziek wordt of overlijdt, kan het gebeuren dat je jouw vakantie moet annuleren. We hebben hieronder op een rij gezet in welke situaties je verzekerd bent met de ANWB Annuleringsverzekering.

 

1e graad2e graad3e graad

Ziekte

x
Medisch noodzakelijke behandeling

x
Ongeval

x
Overlijden

In de voorwaarden van de ANWB Annuleringsverzekering vind je de volledige lijst met situaties.

Kort- of doorlopende annuleringsverzekering

Met de ANWB Doorlopende Annuleringsverzekering ben je het hele jaar door goed verzekerd. Ook als je onverwacht ziek wordt voordat jouw vakantie is begonnen.

Ga je maar één keer per jaar op vakantie? Dan is het afsluiten van een ANWB Kortlopende Annuleringsverzekering (meestal) verstandiger. Met onze premievergelijker kun je snel checken welke reisverzekering bij jou past.

Vraag een kortlopende verzekering tot maximaal 7 dagen na het boeken van jouw verzekering aan. Dan profiteer je van de meest uitgebreide dekking in geval van annulering. Als de ziekte al bekend was op of voor de ingangsdatum van de verzekering ben je helaas niet verzekerd.

Jouw vakantie annuleren

Het kan gebeuren dat je jouw vakantie moet annuleren. Dan kun je dit bij ons melden via Mijn ANWB. Wij behandelen jouw melding dan als schademelding. En zodra wij al jouw reisgegevens hebben beoordeeld, betalen wij zo snel mogelijk de vergoeding uit.

Annuleringsverzekering afsluiten

Je wilt met een gerust hart jouw vakantie kunnen boeken. Naast het afsluiten van een annuleringsverzekering, kan het ook verstandig zijn om een ANWB Reisverzekering met dekking Medische kosten af te sluiten. Zo ben je goed verzekerd zowel voor áls tijdens jouw vakantie voor onverwachte gebeurtenissen.