Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kan ik mijn vakantie annuleren omdat ik zwanger ben?

Valt zwangerschap onder de geldige annuleringsredenen?

Een kleintje op komst? Maar moet je daardoor helaas jouw vakantie annuleren? Dan ben je met de ANWB Annuleringsverzekering goed verzekerd. Ook als jouw zwangerschap niet loopt zoals gewenst. In dit artikel hebben wij op een rij gezet waar je rekening mee moet houden bij het annuleren van jouw vakantie.

Vakantie annuleren vanwege je zwangerschap

Zwangerschap is een geldige annuleringsreden als je na het boeken van jouw vakantie erachter komt dat je zwanger bent. Als je al weet dat je zwanger bent en dan een vakantie boekt, dan is de zwangerschap geen geldige annuleringsreden.

Complicaties bij de zwangerschap

Loopt jouw zwangerschap niet zoals gewenst en kan jouw vakantie daardoor niet doorgaan? Dan kun je terugvallen op de ANWB Annuleringsverzekering. Voor het krijgen van een vergoeding hebben wij een zwangerschapsverklaring van een arts nodig.

Zwanger op vakantie

Word je tijdens jouw vakantie ziek door je zwangerschap? En moet je eerder naar huis dan gepland? Dan kun je via Mijn ANWB het afbreken van jouw reis als schade melden. Als het afbreken van jouw reis is verzekerd, dan heb je recht op een dagvergoeding bij het tussentijds beëindigen van de reis.

Check wel altijd van tevoren jouw zorgverzekering om te zien hoe je verzekerd bent voor medische zorg in het buitenland. Het kan verstandig zijn een ANWB Reisverzekering af te sluiten met de aanvullende dekking Medische kosten. Hiermee ben je verzekerd voor onvoorziene complicaties tijdens jouw reis. Ook als je in een privékliniek belandt.

ANWB Annuleringsverzekering

Met een ANWB Annuleringsverzekering kun je met een gerust hart jouw vakantie gaan boeken. Vergeet bij gezinsuitbreiding niet jouw kinderen ook mee te verzekeren. Kinderen van 0 t/m 4 jaar zijn gratis meeverzekerd.