Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeren in Groningen

Alles over parkeergarages, P+R, gratis en betaald parkeren in Groningen

Betaald, goedkoop of zelfs gratis parkeren in Groningen? Lees meer over parkeergarages, parkeertarieven en P+R locaties in Groningen.

Groningen is een gezellige eeuwenoude stad die druk bezocht wordt door jong en oud. Op straat rond het centrum parkeren is relatief duur. Je kunt dan ook beter voor een parkeergarage of P+R kiezen. Dit zijn de parkeertarieven in Groningen. 

Op straat parkeren in Groningen

Op straat parkeren in Groningen Centrum (Diepenring) betaal je op maandag t/m woensdag van 9.00 tot 22.00, donderdag t/m zaterdag van 9.00 tot 24.00 uur en op zon- en feestdagen van 12.00 tot 17.00 uur, een tarief van € 4,50 per uur*. Parkeer je op straat in Binnenstad Oost, Hortusbuurt, Schildersbuurt, Kostverloren, Westerhaven, Zeehelden en Badstratenbuur, betaal je € 4,10 per uur*. Dagen en tijden zijn hetzelfde als parkeren in het centrum. Wil je auto neerzetten in andere wijken rond Binnenstad Diepenring, let dan goed op: afhankelijk van de wijk betaal je zo’n € 2,70 per uu*r.

Parkeren in een parkeergarages in Groningen

Groningen heeft zo’n 15 parkeergarages waarvan de duurste in het centrum zijn. Bijvoorbeeld in de Parkeergarage de Ossenmarkt en Museum Groningen betaal je € 3,00 per uur, € 1,00 per 20 minuten met een dagtarief van € 19.50 *. In parkeergarage Rademarkt betaal je € 1,00 per 22 minuten en € 2,70 per uur met een dagtarief van € 23,00 *. Zet je de auto net iets buiten het centrum,, bijvoorbeeld in parkeergarage Oosterpoort, dan betaal je € 1,00 per 25 minuten, € 2,40 per uur en een dagtarief van max. € 10,00 *. 

Goedkoper parkeren in Groningen: ANWB Parkeren

Wil je weten waar je het goedkoopst parkeert? Maak dan gebruik van ANWB Parkeren in de ANWB Onderweg app.

Met ANWB Parkeren zie je in de Onderweg app de goedkoopste parkeerplaatsen in de buurt. Je hoeft dus niet meer op zoek naar de parkeerautomaat én je profiteert als ANWB-lid van korting op je parkeerkosten. Start en stop je parkeertijd eenvoudig met de app. Zo betaal je alleen voor de tijd dat je je auto parkeert.

Meld je aan voor ANWB Parkeren 

Zodra je een parkeeraccount hebt aangemaakt, zie je in de ANWB Onderweg app alle parkeerlocaties (garages, terreinen en straatparkeren) in Groningenmet tarieven. En ook gratis parkeermogelijkheden zie je in de app. 

Download gratis de ANWB Onderweg app

 

Goedkoop en gratis parkeren op P+R (Parkeer + Reis) in Groningen

Groningen heeft vijf P+R locaties. Wil je gratis parkeren in Groningen? Dat kan op P+R Hoogkerk. Dan neem je de bus (4, 316 of 306) naar het centrum en dat kost je € 6* voor max. vijf personen. Dit geldt ook voor P+R Kardinge en neem je buslijn 3 of 6 naar het centrum. Wil je dichtbij het centrum in een P+R: P+R Groningen Cascade bij het station is het dichtstbij. Tarieven*: 60 minuten of een gedeelte hiervan is € 2,25 met een maximaal dagtarief € 13,00 *. Het maximale NS-dagtarief bedraagt € 3,84 *.

P+R locaties vinden

  • Van tevoren P+R locatie zoeken
    Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.
  • Onderweg P+R locatie zoeken
    Met een (gratis) ANWB Parkeren-account zie je in de Onderweg app de P+R locaties in je omgeving op de kaart onder de tab 'Parkeren'. 

*Alle tarieven op deze pagina zijn het laatst bijgewerkt op 24/02/2024.

Meer parkeerinfo

Uittips voor de lente 

Lekker eropuit in de lente. Bezoek de leukste uitjes in eigen land. Met ledenkorting!

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.

Shop nu
Shop alles voor je wandeling 

Van goede wandelschoenen tot stevige rugzakken. Shop hier alles voor je wandeluitrusting!

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.