Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

De beste reistijd om Vietnam te bezoeken

Klimaat en weer in Vietnam

Aangezien Vietnam maar liefst 1600 kilometer lang is, hangt de beste reistijd sterk af van de regio die je wilt bezoeken. In Vietnam gelden drie verschillende klimaatzones: Noord-, Centraal- en Zuid-Vietnam. In elke klimaatzone heerst een ander weertype, waardoor er niet één bepaald seizoen is voor de beste reistijd naar Vietnam. Doordat Vietnam beschikt over een tropisch klimaat is het hier gedurende het hele jaar aangenaam warm. In sommige periodes kan er echter extra veel neerslag vallen, of is het juist extreem droog. Over het algemeen zijn december tot en met maart de meest geschikte maanden als je van plan bent om het gehele land te bezoeken.

De beste reistijd voor Noord-Vietnam

In het noorden van Vietnam vind je interessante steden als Sapa, Cao Bang, Mai Chau en Mu Cang Chai. Bovendien beschikt deze regio over schitterende groene rijstvelden, imposante valleien en wonderschone watervallen. De beste reistijd om Vietnam te bezoeken als je van plan bent om naar deze streek te gaan, is van oktober tot en met december. Van december tot en met februari kan het namelijk vrij koud zijn met zelfs sneeuw. Je vermijdt op deze manier ook de regenachtige zomermaanden met eventuele overstromingen.

De beste reistijd voor Centraal-Vietnam

Het centrale gedeelte van Vietnam beschikt over fraaie steden als Hue, Hoi An, Mui Ne, Da Nang en Nha Trang. Doordat de regenbuien vanuit het noorden langzaam naar beneden trekken, vindt de meeste neerslag hier plaats in de maanden september tot en met december. De beste reistijd voor Vietnam in het centrale deel is dan ook van februari tot en met juli. Houd er bovendien rekening mee dat er van augustus tot november kans is op tyfoons.

De beste reistijd voor Zuid-Vietnam

Het droge seizoen van Zuid-Vietnam is van december tot en met april. Gedurende het regenseizoen van mei tot en met november valt het merendeel van de neerslag echter gedurende de middag, waardoor de nattigheid per dag redelijk meevalt. Wel kunnen er overstromingen ontstaan in de Mekong Delta. De temperatuur komt hier zelden onder de 20 graden, en kan in de warmste maanden maart, april en mei zelfs richting de 40 graden gaan. De beste reistijd voor Zuid-Vietnam is dan ook van december tot en met april.

Het regenseizoen in Vietnam

Vietnam kent de moessonperiode. Gedurende deze tijd valt er meer neerslag dan in de rest van het jaar. Vanwege de complexe klimaatzones in het land is er echter geen duidelijk regenseizoen aan te wijzen in Vietnam. Over het algemeen mag je ervan uitgaan dat de meeste regen in de zomermaanden valt. Vaak gaat het om een flinke regenbui van een uur rond de middag. Aangezien de temperatuur in Vietnam altijd tussen de 20 en 35 graden is, is de regenbui een welkome afkoeling. Bovendien geeft de regen in de steden minder overlast dan in de bergen. In de bergen kunnen er modderverschuivingen of blokkades op de weg ontstaan. De beste reistijd om Vietnam in dat geval te bezoeken, is dan ook buiten de zomermaanden.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Vietnam 
Een land dat menig reiziger blijft verbazen. Vietnam heeft prachtige rijstvelden, drijvende markten en chaotische steden.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.