Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Ontdek cultuur, stad en jungle tijdens je rondreis door Suriname

Tijdens een rondreis door Suriname leer je alles over het turbulente verleden van het land en ontdek je een bijzondere mix aan culturen. Sinds de koloniale tijd leven er tal van bevolkingsgroepen naast elkaar. Maak kennis met de authentieke culturen, geniet van de gezellige drukte in de stad Paramaribo, proef van de heerlijke lokale gerechten op straat en spot schildpadden en dolfijnen aan de kust van de rivier. De uitgestrekte jungle van het land is prachtig en nog volledig ongerept. Ga mee op avontuur en ontdek alles over dit kleurrijke land.

Op zoek naar wat anders?

De meest bijzondere bezienswaardigheden van Suriname 

Het land van Paramaribo en uitgestrekt tropisch regenwoud, waar het grootste deel van het land nog onontdekt is door toeristen.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Zie een smeltkroes van culturen in de hoofdstad tijdens een rondreis door Suriname

In de gezellige hoofdstad Paramaribo komen alle bevolkingsgroepen en culturen samen en de stad kent daarom ook een unieke verscheidenheid aan architectuur. Een heerlijke plek om te vertoeven in Paramaribo is de Waterkant, de oudste straat van de stad. Hier slenter je heerlijk langs de oever van de Surinamerivier. Onderweg kom je langs koloniale huizen, geurige eetkramen en tal van kleurrijke winkels. Drink er bier met de lokale bevolking, proef de lokale lekkernijen zoals roti en geniet van een fenomenaal uitzicht als de zon ondergaat en weerspiegelt in het water. Eveneens gelegen aan de oever van de rivier is het beruchte Fort Zeelandia, dat bestaat uit verschillende oud-Nederlandse bouwstijlen. Vandaag de dag is het Surinaams Museum erin gevestigd en vind je er een grote collectie aan kunst.

Maak kennis met het leven in de marrondorpen in de maagdelijke jungle

In het Boven Surinamegebied raak je betoverd door het prachtige tropische regenwoud en bezoek je indrukwekkende marrondorpen als Jaw Jaw en Djoemoe tijdens je rondreis door Suriname. De marrons zijn de afstammelingen van de vroegere weggelopen slaven die een nieuw leven opbouwden in het ontoegankelijke binnenland. De boslandbewoners ontwikkelden een geheel eigen cultuur met Afrikaanse invloeden. In een traditionele korjaal, ofwel een uitgeholde boomstam, vaar je langs het land van de hier nog steeds levende boslandcreolen. Ze vertellen je graag alles over hun leven. Onderweg zie je spelende kinderen langs de waterkant en vrouwen in kleurrijke gewaden, terwijl je tegelijkertijd de puurheid van een maagdelijke jungle ervaart.

Ga al fietsend tussen de oude plantages op zoek naar bijzondere dieren

Het Commewijnedistrict verken je het beste per fiets. Onderweg kom je langs de voormalige cacao- en koffieplantages van Frederiksdorp, de suikerplantage van Mariënburg, en leer je alles over de tijd van de vroegere slavernij. Bij de voormalige koffieplantage Peperpot vind je nu het Peperpot Nature Park, waar je misschien wel papegaaien, toekans of doodhoofdaapjes spot. De plantage is nog deels in oorspronkelijke staat te bezichtigen. Waar de Surinamerivier en de Commewijnerivier samenkomen, maak je met een boot- of kanotocht kans om zoetwaterdolfijnen te spotten. Bij de zandtong Braamspunt zie je tijdens een nachttour hoe de zeeschildpadden hun eieren leggen.