Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Suriname

Start hier met de reisvoorbereiding voor je vakantie naar Suriname. Lees meer over de benodigde reisdocumenten en of je veilig uit de kraan kunt drinken. Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden: bezoek het openluchtmuseum Fort Nieuw-Amsterdam, zwem in de Surinamerivier bij Overbridge en spot brulapen in Brownsberg Natuurpark in centraal Suriname. Ga voor een familie of single groepsreis startend in de hoofdstad Paramaribo en leer meer over het plantageleven. Hier vind je alles voor jouw vakantie naar Suriname.

De meest bijzondere bezienswaardigheden van Suriname 
Het land van Paramaribo en uitgestrekt tropisch regenwoud, waar het grootste deel van het land nog onontdekt is door toeristen.
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Zien en doen in Suriname

De meest bijzondere bezienswaardigheden van Suriname 
Het land van Paramaribo en uitgestrekt tropisch regenwoud, waar het grootste deel van het land nog onontdekt is door toeristen.
De leukste bezienswaardigheden van Paramaribo 
Luister op zondagochtend naar de vogelzangwedstrijden op het Onafhankelijkheidsplein, drink een glaasje gemberbier op de Centrale Markt en bewonder de hoge en steile Wijdenboschbrug over de Suriname-rivier.
Alle inspiratie voor Suriname 

Zin om je onder te dompelen in alles wat Suriname te bieden heeft? Droom weg bij deze tips.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Suriname

Een vakantie in Suriname staat in het teken van het koloniale verleden, oude plantages, authentieke dorpen en een schitterende natuur.

Reisvoorbereiding voor Suriname

Op vakantie in Suriname is naast een geldig paspoort ook een toeristenkaart verplicht. Deze vraag je online aan en reken je met creditcard af. Mogelijk vraagt de douane aanvullend om een retour- of doorreisticket en een vaccinatiebewijs tegen gele koorts. Een auto huren kan vanaf 21 jaar, met een geldig rijbewijs dat minimaal 1 of 2 jaar geleden is behaald. De wegen in Suriname zijn niet overal goed onderhouden, wat rijden in het donker lastig kan maken.

Smeltkroes van culturen

Op vakantie in Suriname ontdek je een smeltkroes aan culturen. In hoofdstad Paramaribo bewonder je het beruchte Fort Zeelandia, waar tegenwoordig het Surinaams Museum is gevestigd. Ook het presidentiële paleis, de palmentuin en de houten Sint-Petrus-en-Pauluskathedraal mag je niet missen. Bij het samenkomen van de Surinamerivier en Commewijnerivier speur je naar dolfijnen en in het natuurpark Brownsberg geniet je van spectaculaire watervallen en adembenemende vergezichten.

Reisaanbod voor Suriname

Kies uit een gevarieerd aanbod van rondreizen in Suriname. Bijvoorbeeld groepsreizen die geschikt zijn voor het hele gezin. Ideaal voor een kennismaking met dit fascinerende land, want veel excursies zijn inbegrepen. Daarnaast zijn er comfortabele privéreizen in Suriname. Tijdens deze vakanties kom je op bijzondere plekken en maak je makkelijk contact met andere reizigers.