Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Geniet van een kleurrijke vakantie in Paramaribo

Paramaribo vormt de toegangspoort tot Suriname. Maar liefst twee derde van de bevolking woont in deze bruisende hoofdstad en voor velen is de plaats de ideale uitvalsbasis voor prachtige trips in de natuur. Toch is het zeker de moeite waard om tijdens een vakantie in Suriname een aantal dagen in Paramaribo te verblijven. Bezoek bijvoorbeeld de Centrale Markt, wandel naar Fort Zeelandia of ontspan aan de Waterkant bij zonsondergang.

Op zoek naar wat anders?

De leukste bezienswaardigheden van Paramaribo 
Luister op zondagochtend naar de vogelzangwedstrijden op het Onafhankelijkheidsplein, drink een glaasje gemberbier op de Centrale Markt en bewonder de hoge en steile Wijdenboschbrug over de Suriname-rivier.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Het eeuwenoude Fort Zeelandia

De jarenlange kolonisatie van Nederland heeft behoorlijk wat sporen achtergelaten in de hoofdstad van Suriname. Tijdens een vakantie in Paramaribo voel je je dan ook snel thuis met de taal, Hollandse gebouwen en producten in de supermarkt. Een van de gebouwen in oud-Nederlandse stijl is Fort Zeelandia. Dit Nederlandse bouwwerk uit de 17e eeuw kwam in de loop der tijd in handen van de Fransen en Engelsen. Tegenwoordig is hier het Surinaams museum gevestigd, met een interessante collectie van archeologische vondsten en kunst.

De fraaie St. Petrus en Pauluskathedraal

De blauw-gele gevel met de twee immense torens van de St. Petrus en Pauluskathedraal is een opvallende verschijning tijdens een vakantie in Paramaribo. Deze kathedraal is de grootste kerk van het land en zelfs de grootste houten kerk van geheel Zuid-Amerika. Neem een kijkje in de kerk en bewonder de schitterende kroonluchters en talrijke houten details. Andere bouwwerken die een bezoek waard zijn: de synagoge en moskee die naast elkaar staan in de Keizerstraat.

Ontspannen aan de Waterkant

Een van de belangrijkste straten in Paramaribo is de Waterkant. Deze plek bevindt zich langs de oever van de Surinamerivier en beschikt over prachtige koloniale huizen, winkels en sfeervolle eetkramen waar je heerlijke roti vindt. Struin langs het water en geniet van een schitterende zonsondergang tijdens je vakantie in Paramaribo.