Naar artikel

Wat is de beste reistijd voor Suriname?

Wil je optimaal van het lekkere weer en de mooie natuur in Suriname genieten? Ontdek hieronder de beste reistijd voor Suriname. Deze is afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Wil je op een rustig moment door de straten van Paramaribo struinen of vind je het vooral belangrijk dat het lekker droog is voor een zonovergoten vakantie? Ook de belangrijkste feestdagen bepalen wat de beste reistijd voor een vakantie naar Suriname is.

De beste weersomstandigheden

Het tropische klimaat van Suriname zorgt ervoor dat het er altijd warm is, maar ook dat er regenseizoenen zijn: een korte van begin december tot begin februari en een lange van eind april tot begin augustus. Je mag vrijwel altijd rekenen op temperaturen tussen de 30 en 35 graden. Het kan er altijd regenen, maar tijdens een regenseizoen kunnen hevige buien optreden die roet in het eten gooien tijdens een wandeling. Suriname kent twee droge seizoenen: februari tot april en juli tot november. Deze periode is de beste reistijd voor je vakantie naar Suriname wanneer je van zonnig weer wilt genieten.

Rustigere periodes

Steeds meer toeristen ontdekken de pracht van Suriname, maar het is nog geen groot toeristisch land. Enorme drommen toeristen hoef je er om die reden gelukkig nooit te verwachten. Wil je de toch de massa ontwijken? Dan zijn de maanden januari, april, mei, juni, september en november de beste reistijd voor een vakantie naar Suriname. In de overige maanden komen de meeste toeristen naar het land. In het laagseizoen geniet je niet alleen van meer rust, maar is het ook voordeliger om naar Suriname te vliegen.

Belangrijke evenementen

De beste reistijd voor Suriname en een kennismaking met de lokale cultuur is afhankelijk van welk evenement je wilt bijwonen. Zo wordt in maart het Holifeest gevierd in Paramaribo. Zie hoe kleurrijke poeders in de rondte vliegen en vier de komst van de lente. In juli vindt de belangrijke feestdag Ketikoti plaats, waarbij het einde van de slavernij wordt gevierd tijdens de Bigi Spikri-parade. Rond 25 november geniet je van de verschillende feesten die de onafhankelijkheid van Suriname vieren.

Bekijk hier alle reizen naar Suriname

Op zoek naar wat anders?

De meest bijzondere bezienswaardigheden van Suriname

De meest bijzondere bezienswaardigheden van Suriname

Het land van Paramaribo en uitgestrekt tropisch regenwoud, waar het grootste deel van het land nog onontdekt is door toeristen.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
Vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!