Wat moet er mee in de auto in Slovenië?

In een ander land gelden andere regels. Daarom moet je op de hoogte zijn van de regels van het land waar je doorheen reist.

Verplicht mee in de auto

Verplicht mee in de auto

  • Gevarendriehoek - Het is verplicht een gevarendriehoek in de auto te hebben. Bij pech of een ongeval moeten de alarmlichten worden ingeschakeld, maar als er geen alarmlichten aanwezig zijn, de alarmlichten niet werken of de auto anderszins niet goed te zien is voor het overige verkeer, moet er ook een gevarendriehoek op voldoende afstand achter de auto worden geplaatst. Als het donker is en de alarmlichten niet werken, moet bovendien een zaklamp of geel knipperlicht worden gebruikt om de auto te markeren. In auto's die een aanhangwagen of caravan trekken, zijn twee gevarendriehoeken verplicht. Deze moeten in de hiervoor genoemde gevallen bij pech of een ongeval naast elkaar achter de combinatie worden geplaatst.
  • Veiligheidshesje - Bij pech of een ongeval zijn zowel de bestuurder als de passagiers verplicht een veiligheidshesje te dragen. Veiligheidshesjes moeten binnen Europa voldoen aan de EN471-norm (fluorescerend geel, oranje of rood en voorzien van retro-reflecterende banen).
  • Verbanddoos en reservelampen - Alleen in voertuigen met een Sloveens kenteken zijn een verbanddoos en reservelampen verplicht, maar de ANWB adviseert bestuurders van een voertuig met een Nederlands kenteken de lokale regels te volgen om een eventuele discussie met de politie ter plaatse te voorkomen.
  • Een brandblusser is niet verplicht.

Bestel de verplichte artikelen direct online

Advies

Verplicht op de motor

  • Gevarendriehoek - Alleen voor bestuurders van motoren met zijspan en trikes is het verplicht een gevarendriehoek mee te nemen.
  • Verbanddoos en reservelampen - Alleen bestuurders van motoren met een Sloveens kenteken zijn verplicht een verbanddoos en reservelampen mee te nemen, maar de ANWB adviseert bestuurders van een motor met een Nederlands kenteken de lokale regels te volgen om een eventuele discussie met de politie ter plaatse te voorkomen.

Verkrijgbaarheid

  • De meeste veiligheidsartikelen die hier worden genoemd, zijn onder meer verkrijgbaar in de ANWB-winkels en via webwinkel.anwb.nl.

Meer praktische info onderweg in Slovenië

Tanken
Tol in Slovenië
Verkeer in Slovenië
Verkeersregels
Verkeersboetes