Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Slovenië

Ga goed voorbereid op reis en ontdek de mooiste plekken van Slovenië. Plan je reis via de ANWB routeplanner voor inzicht in de tolwegen. Lees meer over de bezienswaardigheden van Slovenië, ook wel Europa in het klein genoemd. Ontdek de skigebieden in de Julische Alpen, de Logarska Vallei en het beroemde meer van Bled. Kies voor een meerdaagse rondreis of ga kamperen tussen de watervallen en bossen. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor jouw vakantie naar Slovenië.

De mooiste bezienswaardigheden van Slovenië 
Een land dat nog lang niet door iedereen is ontdekt, vol met imposante grotten, wijngaarden en kustdorpjes aan de Adriatische Zee. Met de Julische Alpen als het letterlijke hoogtepunt.
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Zien en doen in Slovenië

De mooiste bezienswaardigheden van Slovenië 
Een land dat nog lang niet door iedereen is ontdekt, vol met imposante grotten, wijngaarden en kustdorpjes aan de Adriatische Zee. Met de Julische Alpen als het letterlijke hoogtepunt.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Slovenië

Ongerepte bossen met klaterende watervallen, parelwitte zandstranden en eeuwenoude steden. Tijdens een reis door Slovenië is het net alsof je in een sprookjesboek terechtkomt.

Bereid je vakantie naar Slovenië goed voor

Ga je binnenkort op vakantie naar Slovenië? Belangrijk is het om te weten dat alle snel- en autowegen in dit land tolwegen zijn. Zowel motoren als personenauto's met een maximummassa van 3500 kilogram hebben een tolvignet nodig. Zwaardere voertuigen dienen te beschikken over een tolbadge. Ook caravans en aanhangwagens hebben een eigen vignet nodig. Voor een rit door de Karawankentunnel moet je apart betalen.

Vakantie Slovenië: tips en bezienswaardigheden

Het sprookjesachtige Slovenië herbergt romantische steden, uitgestrekte natuurgebieden en witte zandstranden voor een veelzijdige vakantie. Ontdek het schilderachtige landschap ver weg van het massatoerisme tijdens een lange wandeltocht over de Sloveense Alpen. Het beroemde Meer van Bled bevindt zich in deze streek. Midden in het helderblauwe meer ligt een klein eilandje met een pittoreske kerk. In de havenstad Izola snorkel je tussen de luxejachten en zeilboten en spot je zeesterren en octopussen. Daarnaast is de hoofdstad Ljubljana met het middeleeuwse kasteel Ljubljanski Grad een aanrader.

Bekijk het aanbod reizen naar Slovenië bij de ANWB

De ANWB biedt prachtige rondreizen aan in het betoverende Slovenië. Tijdens de vakantie maak je kennis met alle interessante bezienswaardigheden van het land, zoals het kasteel van Bled en de Lippizaner stoeterij. Verblijven in de bergen of aan de kust? Tijdens de reis naar Slovenië bepaal jij waar je naartoe gaat.