Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rondreis door Europa

Van ruige natuur tot parelwitte stranden. Ontdek het veelzijdige Europa tijdens een rondreis.

Bekijk reizen 

Rondreis door Europa: verrassend en veelzijdig

Voor een avontuurlijke vakantie hoef je niet naar de andere kant van de wereld te reizen. Tijdens een rondreis door Europa maak je namelijk kennis met de uiteenlopende Europese culturen, ruige natuur, historische schatten en parelwitte zandstranden. Vanwege de enorme diversiteit is Europa een zeer aantrekkelijke optie voor zowel jong als oud voor een rondreis met de auto, trein of groep. Laat je verrassen door een spectaculaire rondreis in de mooiste landen die Europa rijk is.

Topbestemmingen voor een rondreis in Europa

Tips en informatie voor jouw rondreis in Europa

16 verrassende kustplaatsen in Europa 
Europa barst van de kustparels waar nog veel te ontdekken valt. Van heel dicht bij huis (Domburg) tot iets exotischer (Nessebar): op deze plekken heb je een heerlijke tijd.
25 rustige streken in Europa 
Europese streken en eilanden als verborgen juwelen. Stil, gastvrij en mooi. Bekijk deze tips voor rustige bestemmingen.
De mooiste stranden van Europa 
Een prachtig ruige landtong in IJsland, een verborgen strand op Corsica en het jaloersmakende Apella Beach in Griekenland; dit zijn de 10 mooiste stranden van Europa.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Een rondreis door Europa vol historie

Maar liefst 2000 jaar geleden waren de Romeinen de machtigste bevolking van Europa. Na een groot aantal zeeslagen en oorlogen beheersten de Romeinen vrijwel heel Europa. Na 1000 jaar ging na de val van de laatste keizer Romulus Augustus het Romeinse Rijk ten onder. Nog altijd vind je veel sporen van de Romeinen terug in Europa. Maak tijdens een rondreis door Europa kennis met de grenzen van het Romeinse Rijk in de stad Trier. Je wandelt hier langs de Porta Nigra, de Keizerthermen en het Amfitheater. Reis vervolgens langs de rivier de Donau naar de Romeinse provinciehoofdstad Carnantum. Ook zijn de Salzkammergut en Pécs in Oostenrijk een aanrader.

De Scandinavische Koningsroute naar Sint-Petersburg

Naast een historische rondreis langs Romeinse overblijfselen zijn talrijke andere steden en landen de moeite waard voor een bezoek. Maak bijvoorbeeld een rondreis over de eeuwenoude Koningsroute van Europa. Van oorsprong was dit de postroute die de bergen van Noorwegen verbond met het Russische Sint-Petersburg. Onderweg maak je kennis met de Scandinavische cultuur van Noorwegen, Zweden en Finland. Ook bezoek je de prachtige stad Sint-Peterburg per boot. Vervolgens keer je via de Baltische staten langzaam huiswaarts.

De pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Een van de meest gemaakte rondreizen door Europa is de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Jaarlijks wandelen en fietsen circa 300 duizend pelgrims naar het pelgrimsoord. Wandel tussen de Franse wijngaarden van Bergerac of ontdek de schilderachtige dorpen van Spanje in het fraaie Santillana del Mar. Spectaculaire landschappen, uitgestrekte stranden en kleurrijke vissersdorpen wissen elkaar af tijdens de reis.

De parels van Midden- en Oost-Europa

Ook het midden en oosten van Europa biedt prachtige mogelijkheden voor een rondreis. Trek bijvoorbeeld van Regensburg in Duitsland en Boedapest in Hongarije naar Roemenië. Hier reis je langs houten kerken, de burcht van Dracula en beschilderde kloosters. Op de terugweg maak je een tussenstop bij Potsdam in Duitsland en Zakopane in Polen. Verwonder je onderweg over de erfenis van het Habsburgse Rijk of wandel in het spectaculaire nationale park Tatra.