Naar artikel

Laat je verrassen tijdens een rondreis door de Baltische Staten

De Baltische Staten, ook wel bekend als de Oostzeelanden, zijn de kleine landen die ten oosten van de Oostzee liggen: Letland, Litouwen en Estland. Deze landen zijn niet bekend als een toeristische trekpleister. Laat dit je er echter niet van weerhouden om een rondreis door de Baltische Staten te maken; er is genoeg te beleven!

Op zoek naar wat anders?

ANWB Reiswijzer 
Bekijk op ANWB Reiswijzer of je welkom bent in het vakantieland van je keuze én welke beperkende voorwaarden daar gelden als gevolg van het coronavirus.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 ANWB Hulp en 5% Korting voor leden

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Volg de Koningsroute door Noord-Europa

Volg een gedeelte van de historische Koningsroute en ontdek maar liefst zes landen, met elk hun eigen karakteristieken: Litouwen, Estland, Letland, Finland, Noorwegen en Zweden. Ontdek de landtong Koerse Schoorwal in Litouwen, verken de wetlands in nationaal park Matsalu in Estland in Riga en verdwaal in de binnenstad van Tallinn. Rijd langs de oneindige bochten van het Noord-Europese landschap en bezoek als kers op de taart de adembenemende Noorse fjorden. Tijdens deze rondreis door de Baltische Staten en het noorden van Europa ontdek je prachtige natuur- en cultuurschatten.

Combineer de Baltische parels met Sint-Petersburg

Tijdens een rondreis door de Baltische Staten combineer je cultuur met natuur. De hoofdsteden Riga, Vilnius en Tallinn delen een lange geschiedenis met elkaar. Struin door de nauwe straten en ontdek hun aparte karakters. De karakteristieke gebouwen van het dorp Klaipeda en de jugendstil-gebouwen in Riga bieden je een stevige portie cultuur. Rust vind je in de natuur van nationaal park Koerse Schoorwal, waar duinen, witte zandstranden en dennenbossen elkaar afwisselen. Verken het natuurgebied te voet of op de fiets. Na de rondreis door de Baltische Staten kun je verder reizen naar Sint-Petersburg om de statige paleizen en grachten te verkennen.

Volg de Nederlandse sporen aan de Oostzee

Laat je langs zes landen aan de Oostzee voeren. Op een rondreis langs Polen, Litouwen, Letland, Zweden, Denemarken en Duitsland herken je op veel plaatsen een Nederlands tintje. Je vindt hier indrukwekkende steden met een verborgen geschiedenis en adembenemende landschappen. Op deze route ga je Nederlandse emigranten en handelaars achterna, zodat deze plekken direct vertrouwd aanvoelen. Je herkent de bakstenen kerken en de trapgevels en stuit af en toe op een 17e-eeuwse Nederlandstalige inscriptie. Kasteel Kronborg aan de Sont, het prachtige Stockholm, het bruisende Gdansk en het omliggende Hollandse polderlandschap zijn slechts enkele hoogtepunten van deze indrukwekkende rondreis.