Naar artikel
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Alleen voor online gebruik en business line Reizen.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.

21-daagse groepsrondreis Oude Hoofdsteden van China

Deze groepsrondreis, waarbij je je grotendeels per hogesnelheidstrein verplaatst, geeft je een inkijkje in het klassieke én het hedendaagse China. We reizen langs oude hoofdsteden en bezoeken tuinen, tempels, het Terracottaleger en nog veel meer! 
  • keizerlijk Beijing, veelzijdig Shanghai, pittoresk Pingyao en het beroemde Terracottaleger
  • uniek verblijf in het waterdorp Gubei met uitzicht op een ongerept deel van de Grote Muur
  • grotendeels vervoer per hogesnelheidstrein en verblijf in comfortabele 3- en 4-sterrenhotels

Jouw reis

Geniet van de keizerlijke pracht en praal in de oude hoofdsteden van het machtige China tijdens deze complete rondreis door China, waarbij je net iets meer tijd hebt om van de belangrijkste plaatsen te genieten. 

We bezoeken onder andere de wereldstad Shanghai, de 'hemel op aarde' Hangzhou en Xi’an met het unieke Terracottaleger. In het eeuwenoude en traditionele waterdorp Wuzhen overnachten we in een bijzonder hotel. Ook de historische hoofdstad Luoyang aan de Gele Rivier ontbreekt niet in de lijst van oude hoofdsteden. 

Uiteraard eindigen we deze reis in de fascinerende hoofdstad Beijing.

Vliegen met de beste luchtvaartmaatschappijen en comfortabel vervoer per hogesnelheidstreinen

We vliegen alleen met de meest gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, met ANWB begint jouw vakantie dus al aan boord. Op de bestemming zorgen wij, zoals je van ons gewend bent, voor comfortabel vervoer met ervaren chauffeurs. We reizen het grootste deel van de afstanden op gereserveerde plaatsen met de hogesnelheidstrein. Ook dit geeft veel comfort omdat het relatief weinig tijd kost en de reizen allemaal overdag plaatsvinden. In de trein is kokend water aanwezig waarmee je – net zoals je Chinese medereizigers - je eigen noedels of thee kunt maken.

Comfortabele, centraal gelegen hotels
We verblijven in goede drie- en viersterrenhotels op basis van logies en ontbijt, veelal in de buurt van de belangrijke bezienswaardigheden. In Wuzhen kijkt het hotel bijvoorbeeld uit over de pittoreske kanaaltjes. Vanuit de bar kun je met een drankje in de hand genieten van dit uitzicht.

Bijzonder is de overnachting in het even ten noorden van Beijing gelegen waterdorp Gubei, vanwaar we een prachtig zicht op de Grote Muur hebben! 

De meeste hotels beschikken over wifi (in ieder geval in de lobby) en bieden deze service veelal gratis aan.

Nederlandssprekende reisleiding
Onze Nederlandssprekende reisleiders weten alles over China en maken er een geweldige reis van. Reisleider Esther: "Een van de mooiste belevenissen is het bezoek aan de Grote Muur, oftewel The Great Wall. Veel mensen gaan ervan uit dat je bij deze toeristische trekpleister over de hoofden heen zou moeten lopen. Meestal blijkt het tegengestelde waar. Tijdens deze reis slapen we op een unieke plek vlakbij een minder toeristisch deel van de Grote Muur, en we kunnen er dus al vroeg in ochtend zijn. Als je dan op de Muur komt, is het enige wat je ziet ook echt de muur."

Heel veel inclusief
China is onlosmakelijk verbonden met heel veel eeuwenoude cultuur. We bezoeken uiteraard de Grote Muur! Ook vergapen we ons aan alle verschillende Boeddhabeelden in de Longmen grotten en aan de authentieke Chinese vechtkunst in de Shaolin tempel. Natuurlijk slaan we ook de Verboden Stad en het Terracotta Leger niet over … en deze reis biedt je nog veel méér! De bezoeken aan al deze hoogtepunten evenals een lokale gids en het vervoer ernaar toe hebben we voor je geregeld, je dient alleen nog ter plaatse de entreegelden te betalen. 

Verlengen
Je hebt tijdens het boeken de mogelijkheid om je rondreis per dag te verlengen in het rondreishotel in Beijing, mocht je maar geen genoeg van China krijgen!

Groepsgrootte
Minimaal 10 / maximaal 31 deelnemers (Er is geen minimum aantal nodig bij gegarandeerd vertrek)
Minimumleeftijd: 12 jaar

Visum: vereist voor deze reis

Zelf aanvragen of via ANWB

Geef tijdens het boeken aan of je het visum zelf wilt regelen of dat je hierbij de hulp inschakelt van de ANWB. Meer uitleg hierover (met informatie of dit kort voor vertrek nog mogelijk is) vind je het kopje Praktische informatie - Paspoort en visum.