Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel
Alleen voor online gebruik en business line Reizen
Alleen voor online gebruik en business line Reizen
Alleen voor online gebruik en business line Reizen

14-daagse single groepsrondreis Keizerlijk China

China is een land vol symboliek, natuur en cultuur. Van lokale markten tot wolkenkrabbers en van de rijke historie tot het hippe heden. In China vloeit traditioneel en modern naadloos in elkaar over. Wij zorgen voor goede gidsen en comfortabel vervoer in hogesnelheidstreinen.
 • Noord en Oost-China gecombineerd, veel hoogtepunten zoals de Grote Muur, Beijing en Shanghai
 • bezoek aan het pittoreske waterdorpje Wuzhen en boottocht op het Westmeer in Hangzhou
 • géén nachttreinen in deze reis en keuze uit kamer op indeling of kamer voor alleengebruik

 • Jouw Reis
 • Verblijf
 • Reisprogramma
 • Vervoer
 • Bij te boeken
 • Praktische Informatie

Jouw Reis

Kenmerken van de reis
Natuur: 2/5 Cultuur: 4/5 Strand: - Reisintensiteit: 3/5

Rondreis
Ga mee op ontdekking door keizerlijk China. 

In Beijing maken we onder meer kennis met het keizerlijke verleden in de Verboden Stad. Na een bezoek aan een rustig gedeelte van de Grote Muur pakken we de hogesnelheidstrein naar Xi'an en zien we het Terracottaleger van keizer Qin. 

Vanuit Xi'an reizen we wederom per comfortabele hogesnelheidstrein naar Hangzhou, bekend om zijn beroemde en romantische Westmeer. Laat je meevoeren op de prachtige boottocht die we daar maken. 

Ook bezoeken we het eeuwenoude en traditionele waterdorp Wuzhen. De sfeervol verlichte kanalen geven het dorp ’s avonds een sprookjesachtige aanblik. 
We eindigen onze reis in het bruisende, hypermoderne en culturele Shanghai met volop vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan. 

Vliegen met de beste luchtvaartmaatschappijen en comfortabel vervoer

We vliegen alleen met de meest gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, met ANWB begint jouw vakantie dus al aan boord. Op de bestemming zorgen wij, zoals je van ons gewend bent, voor comfortabel vervoer met ervaren chauffeurs. Verder reizen we twee keer, op gereserveerde plaatsen, met de hogesnelheidstrein. Ook dit geeft veel comfort omdat het relatief weinig tijd kost en beide reizen overdag zijn. In de trein is kokend water aanwezig waarmee je – net zoals je Chinese medereizigers - je eigen noedels of thee kunt maken.

Comfortabele, centraal gelegen hotels
We verblijven in goede drie- en viersterren hotels op basis van logies-ontbijt, veelal in de buurt van de belangrijke bezienswaardigheden.
Deze reis is op basis van een kamer op indeling, je deelt je kamer met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Uiteraard heb je de mogelijkheid om (tegen een toeslag) een eenpersoonskamer bij te boeken. De meeste hotels beschikken over wifi (in ieder geval in de lobby) en bieden deze service veelal gratis aan.

Nederlandssprekende reisleiding
Onze Nederlandssprekende reisleiders weten alles over China en maken er een geweldige reis van. Reisleider Esther zegt: "Een van de mooiste belevenissen is het bezoek aan de Chinese Muur, oftewel The Great Wall. Veel mensen gaan ervan uit dat je bij deze toeristische trekpleister over de hoofden heen zou moeten lopen. Meestal blijkt het tegengestelde waar. Wij gaan redelijk vroeg in ochtend met de cabinelift omhoog. Als we dan op de muur komen is het enige wat we zien ook echt de muur."

Heel veel inclusief

China is onlosmakelijk verbonden met heel veel eeuwenoude cultuur. We bezoeken uiteraard de Grote Muur en drinken hier feestelijk een glas bubbels! Natuurlijk slaan we ook de Verboden Stad en het Terracottaleger niet over. We krijgen een kalligrafieles, maken een boottocht over het Westmeer, genieten van een welkomstdiner… en nog veel meer!

Groepsgrootte
Minimaal 10 / maximaal 25 deelnemers (er is geen minimum aantal nodig bij gegarandeerd vertrek)
Minimumleeftijd: 18 jaar

Ben je ANWB-lid? Profiteer van extra voordeel!

✓ ANWB-cadeaukaart ter waarde van € 15,- (1 per boeking)*
* log in met je lidmaatschapsnummer om dit voordeel te ontvangen
 

Visum: vereist voor deze reis

Zelf aanvragen of via ANWB

Geef tijdens het boeken aan het visum zelf te willen regelen of hierbij hulp te willen vanuit ANWB Let op: ANWB kan geen visum aanvragen wanneer tijdens boeken het vertrek over 6 weken of minder is. Kies in dat geval voor de optie 'zelf aanvragen'.

Wat is er inbegrepen in deze reis?

 • vluchten met Lufthansa/Austrian/Swiss Amsterdam - Beijing en Shanghai - Amsterdam met overstap incl. 20 kg. ruimbagage en gerelateerde belastingen & heffingen (zie tab Vervoer)
 • rondreis per comfortabele airconditioned bus (afmeting afhankelijk van groepsgrootte)
 • hogesnelheidstrein Beijing - Xi'an en Xi'an - Hangzhou
 • alle overnachtingen in goede 3- en 4-sterrenhotels in een kamer op indeling (zie tab Verblijf) (eenpersoonskamer mogelijk tegen bijbetaling)
 • verzorging op basis van logies-ontbijt, traditioneel Chinees welkomstdiner op dag 2 en lunch op dag 3
 • bezoek aan de Grote Muur* inclusief het drinken van een glas champagne aldaar
 • bezoek aan de Verboden Stad en Tempel van de Hemel*
 • bezoek aan Terracottaleger* en bezoek aan de oude stadsmuur, de Wilde Ganzen pagode en de moslimwijk in Xi'an *
 • kalligrafieles en bezoek aan Xi'an Museum*
 • boottocht op het Westmeer* en stadstour Hangzhou*
 • bezoek aan waterdorp Wuzhen*
 • dagtocht Shanghai met onder andere Jaden Boeddha tempel*
 • Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m 14