Naar artikel

Beleef het avontuur op een sprookjesachtige single groepsreis naar Marokko

Alleen op reis naar het land van bedrijvige soeks, indrukwekkende koningssteden en kruidige gerechten, dat klinkt best spannend. Maar tijdens een single groepsreis naar Marokko reis je niet echt alleen. Je verkent dit prachtige land met gelijkgestemde reisgenoten met wie je ervaringen en indrukken deelt. Bovendien is er voldoende gelegenheid om alleen op pad te gaan.

Op zoek naar wat anders?

ANWB Reisopmaat 

Stel zelf je single rondreis naar Marokko samen:

  • Kies zelf je route, accommodaties en vervoersmiddel
  • Laat je inspireren door tips van reisspecialisten
  • Boek met de betrouwbaarheid van de ANWB

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 hulp en 5% korting voor leden.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Zie de zon opkomen in de woestijn

Laat de drukke steden van Marokko even voor wat ze zijn en duik de woestijn in. Zand, overal waar je maar kijkt. Dit beeld tref je onder andere aan bij de duinen van Erg Chebbi. Een wandeling in dit gebied start bijvoorbeeld bij de plaats Merzouga. De echte avonturiers staat een tocht op een kameel te wachten, dieper de woestijn in, alwaar een tentenkamp opgeslagen is voor een overnachting onder de sterrenhemel. En ’s morgens de zon zien opkomen boven de zandduinen is een ervaring waar je graag vroeg voor opstaat.

Chefchaouen: de blauwe parel van Marokko

Tijdens een single groepsreis in Marokko mag de Blauwe Parel, Chefchaouen, eigenlijk niet op het programma ontbreken. Na de drukte van de koningssteden Marrakech, Fès, Rabat en Meknès is Chefchaouen een verademing. Misschien heeft de relaxte sfeer hier iets te maken met de hennepplantages in de omgeving, maar ook het prachtige decor speelt hierbij een grote rol. Joden op de vlucht voor de Spaanse Inquisitie kwamen hier terecht en schilderden hun huizen blauw, een symbolische kleur binnen deze religie. In de kashba aan het centrale plein Uta el-Hammam vind je het Etnografisch Museum. Het is een van de mooiste musea van Marokko, mede dankzij de uitkijktoren die je kunt beklimmen voor een spectaculair uitzicht.