Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kleurrijke markten, historische gebouwen, sfeervolle medina's

Ontdek de koningssteden, afwisselende landschappen of trek door de Sahara in Marokko.

Bekijk reizen 

Een veelzijdige groepsreis naar Marokko

Een groepsreis naar Marokko is de perfecte manier om op laagdrempelige wijze dit bijzondere land te ontdekken. Al het vervoer, de accommodaties en activiteiten worden voor je geregeld en je hoeft niet zelf te rijden om verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Ga op pad met een gemêleerd gezelschap en onze Nederlandssprekende reisleider en maak kennis met de fascinerende gebruiken en cultuur van de Marokkaanse bevolking.

Tips en informatie voor jouw groepsreis in Marokko

De mooiste bezienswaardigheden van Marokko 
Het mystieke Marokko. Van geurige soeks en smalle kronkelende straatjes tot de grootsheid van de oneindige zandvlaktes van de Sahara.
6x de mooiste natuur van Marokko 
Bewonder de op mensen lijkende rotsen in de Dadesvallei, rijd van Marrakech naar Ouarzazate over de spannende bergpas Tizi-n-Tichka en bekijk de rotswanden van Legzira vanuit Sidi Ifni.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Bezoek de vier Koningssteden van Marokko

Ga tijdens een groepsreis in Marokko met je reisgezelschap op pad langs de vier koningssteden van Marokko: Fèz, Meknès, Marrakech en Rabat. Deze steden waren belangrijke plekken tijdens de geschiedenis van het land en zijn allemaal enige tijd de hoofdstad van Marokko geweest. De oudste koningsstad is Fèz, dat in de 9ᵉ eeuw de hoofdstad van Marokko was. In de 12ᵉ eeuw viel die eer Rabat ten deel, vervolgens ging de titel naar Meknès en daarna Marrakech. Ga tijdens een groepsreis langs al deze steden en leer in iedere stad meer over de geschiedenis van Marokko. Wandel door het oude stadscentrum dat je in elke stad vindt, genaamd de Medina, en proef lokale lekkernijen zoals een tajine met couscous, mint en lam, en het overheerlijke dessert baklava.

Ontspannen aan de kust na je groepsreis in Marokko

Wil je naast een stedenbezoek ook ontspannen aan zee? Kies dan voor een groepsreis in Marokko waarbij een aantal badplaatsen op het programma staat. Een leuke kustplaats in Marokko is het bruisende Agadir, waar driehonderd dagen per jaar de zon schijnt en je terechtkunt voor een middag snorkelen of surfen. Ook leuk is Essaouira, oorspronkelijk een vissersdorp, en nu een van de favoriete vakantiebestemmingen van Jimi Hendrix. Deze kustplaats heeft een 300 jaar oude binnenstad met pittoreske witte huizen en smalle stegen. Bij de winkels in de Medina koop je kleurrijke handgemaakte souvenirs en in de haven kijk je hoe de vissers in hun blauwe boten vertrekken en vervolgens terugkeren met verse vis. Dat is tevens hét moment om je te verplaatsen naar een van de restaurants in de haven, voor een heerlijke maaltijd met vers gevangen zeebanket.