Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Een veelzijdige groepsreis naar Marokko

Een groepsreis naar Marokko is de perfecte manier om op laagdrempelige wijze dit bijzondere land te ontdekken. Al het vervoer, de accommodaties en activiteiten worden voor je geregeld en je hoeft niet zelf te rijden om verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Ga op pad met een gemêleerd gezelschap en maak kennis met de fascinerende gebruiken en cultuur van de Marokkaanse bevolking.

Bekijk hier alle reizen naar Marokko

Op zoek naar wat anders?

Alles voor je vakantie naar Marokko

Alles voor je vakantie naar Marokko

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Marokko.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Bezoek de vier Koningssteden van Marokko

Ga tijdens een groepsreis in Marokko met je reisgezelschap op pad langs de vier koningssteden van Marokko: Fèz, Meknès, Marrakech en Rabat. Deze steden waren belangrijke plekken tijdens de geschiedenis van het land en zijn allemaal enige tijd de hoofdstad van Marokko geweest. De oudste koningsstad is Fèz, dat in de 9ᵉ eeuw de hoofdstad van Marokko was. In de 12ᵉ eeuw viel die eer Rabat ten deel, vervolgens ging de titel naar Meknès en daarna Marrakech. Ga tijdens een groepsreis langs al deze steden en leer in iedere stad meer over de geschiedenis van Marokko. Wandel door het oude stadscentrum dat je in elke stad vindt, genaamd de Medina, en proef lokale lekkernijen zoals een tajine met couscous, mint en lam, en het overheerlijke dessert baklava.

Ontspannen aan de kust

Wil je naast een stedenbezoek ook ontspannen aan zee? Kies dan voor een groepsreis in Marokko waarbij een aantal badplaatsen op het programma staat. Een leuke kustplaats in Marokko is het bruisende Agadir, waar driehonderd dagen per jaar de zon schijnt en je terechtkunt voor een middag snorkelen of surfen. Ook leuk is Essaouira, oorspronkelijk een vissersdorp, en nu een van de favoriete vakantiebestemmingen van Jimi Hendrix. Deze kustplaats heeft een 300 jaar oude binnenstad met pittoreske witte huizen en smalle stegen. Bij de winkels in de Medina koop je kleurrijke handgemaakte souvenirs en in de haven kijk je hoe de vissers in hun blauwe boten vertrekken en vervolgens terugkeren met verse vis. Dat is tevens hét moment om je te verplaatsen naar een van de restaurants in de haven, voor een heerlijke maaltijd met vers gevangen zeebanket.