Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Eeuwenoude kastelen en ruige kliffen

Ontdek het fascinerende, mysterieuze Ierland tijdens een autovakantie.

Bekijk reizen 

Rondreis Ierland met de auto: sprookjesachtig en mysterieus

Reizen in je eigen tempo: dat doe je tijdens een autovakantie in Ierland. Gaat je voorkeur uit naar dit type vakantie? Dan verzeker jij je in Ierland van een reis die je altijd bijblijft. Op de veelzijdige schoonheid van het land raak je namelijk nooit uitgekeken. Uitgestrekte heuvellandschappen wisselen zich af met indrukwekkende kustkliffen en sereen groen. Bovendien kenmerkt het land zich door kloosters, kastelen en gezellige pubs. Wil je het land op je eigen tempo ontdekken? Dan is in Ierland een rondreis met de auto beslist aan te raden.

Naar welke autovakantie in Ierland ben je op zoek?

Tips en informatie voor jouw autovakantie in Ierland

De mooiste bezienswaardigheden van Ierland 

Genieten van lokale lekkernijen, de vrolijke klanken van de Ierse volksmuziek en bijzondere variaties van de natuur.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Autovakantie in West-Ierland

Bewonder tijdens je rondreis in Ierland met de auto de indrukwekkendste natuurverschijnselen. Die ervaar je onder andere in West-Ierland. Tijdens je autovakantie rijd je delen van de Wild Atlantic Way, een route van maar liefst 2.500 kilometer lang en daarmee de langste kustroute ter wereld. Je maakt er kennis met de ruige natuur van Ierland, bijvoorbeeld The Burren, een nationaal park met indrukwekkend gevormde kalkstenen, rotsen en plateaus, waar plantensoorten voorkomen die je nergens anders in Europa tegenkomt.

Ontdek de geschiedenis van het oosten tijdens een rondreis Ierland met de auto

Houd je van een regio met historische wendingen? Dan zit je in het oosten van Ierland helemaal goed. Dit is het gebied waar talloze mysteries, legendes en heldhaftige veldslagen hebben plaatsgevonden. Vikingen, ridders, koningen en monniken hebben hier de dienst uitgemaakt en dat zie je terug in de talrijke kastelen. Indrukwekkend is bijvoorbeeld Rock of Cashel, een kasteel dat duizend jaar een symbool is geweest van koninklijke en religieuze macht. Beroemd in deze streek is ook Blackrock Castle aan de rivier de Lee. Het werd in de 16e eeuw gebouwd om de havenstad Cork te beschermen tegen aanvallen van piraten. Tijdens een autovakantie in Ierland stap je dus niet alleen in de auto, maar ook in een tijdmachine.