Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ogen tekort tijdens je vakantie naar Boedapest

Tijdens een vakantie naar Boedapest kom je ogen tekort. Overal waar je om je heen kijkt, zie je historie: in de architectuur, imposante kerken en sierlijke badhuizen. Beklim de Gellértheuvel voor prachtige vergezichten. Onderweg naar de top leer je bovendien van alles over de historie van de stad.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Hongarije 

Speel een potje schaak in je zwembroek in Boedapest, bewonder de art-nouveau-architectuur in Szeged en bezoek de Eger-burcht.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu10%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Geniet van de prachtige skyline tijdens je vakantie naar Boedapest

Een beklimming van de Gellértheuvel is een activiteit die je niet mag missen. Met zijn hoogte van 235 meter rijst hij fier boven de stad uit en daardoor geniet je bovenop van de prachtige skyline van Boedapest. Je ziet er beide delen van de stad, zowel Boeda als Pest. Onderweg naar boven kom je bovendien verschillende historische monumenten tegen, zoals een in een rots gebouwde kerk, de Citadel en het vrijheidsbeeld op de top.

Kom na een dag slenteren tot rust in een van de thermale badhuizen

Boedapest staat bekend om zijn weldadige thermale badhuizen en je vindt er in de stad meer dan honderd. Boedapest ligt dan ook op een bron met thermaal water. Na een dag struinen door de stad is het heerlijk om in het warme water van een van de badhuizen tot rust te komen. Bovendien zijn ze het bewonderen ook zeker waard: ze kennen vaak prachtige bouwstijlen. Bezoek bijvoorbeeld het badhuis Széchenyi in een sprookjesachtige neobarokke stijl.

Bewonderenswaardig bij dag en bij nacht

Je loopt er beslist niet ongemerkt voorbij: het immense Hongaarse parlementsgebouw. Het is een architectonisch kunstwerk dat zowel overdag als bij nacht een attractie is om naar te kijken. Het is het op twee na grootste parlementsgebouw in Europa en ligt op een schitterende plek aan de Donau. Probeer het gebouw zeker ook van binnen te bekijken, het is een walhalla aan pracht en praal.