Naar artikel

Van steden tot woestijnen tijdens groepsreizen door Afrika

Groepsreizen door Afrika leiden je door een veelzijdig continent waarbij eeuwenoude cultuur en natuur elkaar moeiteloos afwisselen. Dit is het continent van de woestijn, het oerwoud, van uitgestrekte medina's en de Big Five die zich schuilhouden op de savanne.

Bekijk alle groepsreizen naar Afrika van de ANWB

Waar wil je heen?

Groepsreis naar Marokko

Groepsreis naar Marokko

Ga op pad met een gemêleerd gezelschap en maak kennis met de fascinerende gebruiken en cultuur van de Marokkaanse bevolking.
Groepsreis door Namibië

Groepsreis door Namibië

Tijdens een groepsreis in Namibië struin je het ene moment door een prachtige woestijn en spot je het volgende moment leeuwen in de graslanden.
Groepsreis door Tanzania

Groepsreis door Tanzania

Ontdek tijdens een groepsreis door Tanzania de mooiste plekken van het land: beklim vulkanen en bergen, ga op safari op de Serengeti en maak kennis met het Masai-volk in Ngorongo.
Groepsreis door Zuid-Afrika

Groepsreis door Zuid-Afrika

Ga mee op groepsreis door Zuid-Afrika en maak kennis met het verbluffende natuurschoon, bewonder de Big Five op safari en beklim de Tafelberg in Kaapstad.

Op zoek naar wat anders?

Is een single groepsreis iets voor mij?

Is een single groepsreis iets voor mij?

Acht vragen én antwoorden over single groepsreizen. Heb je een eigen slaapkamer en weet je vooraf met wie je reist? Ontdek of een single groepsreis iets voor jou is.
Vakantie tips en inspiratie

Vakantie tips en inspiratie

Op zoek naar inspiratie voor je volgende vakantie? Van de mooiste autoroutes tot de fijnste stranden. Hier vind je ze.

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
Vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Avontuurlijke tochten door de natuur

Wandelaars en bergbeklimmers komen niets tekort tijdens groepsreizen door Afrika. Bezoek bijvoorbeeld het imposante Atlasgebergte in Marokko, dat boven het landschap uittorent. Beklim de hoogste berg van Noord-Afrika: de Toubkal. Dankzij de immense hoogte van 4167 meter zie je bij helder weer vanaf de top Marrakesh liggen. Een lange wandeling over het rode zand van de Sahara in Egypte is een bijzondere ervaring, met glooiende zandduinen en fascinerende witte rotsformaties. De nationale parken in Zuid-Afrika zijn wereldberoemd dankzij hun dierenpopulatie: olifanten, neushoorns en leeuwen noemen deze wildernis hun thuis.

Koningssteden en havensteden

De verschillende groepsreizen door Afrika brengen je naar uiteenlopende steden, zoals Kaapstad met de iconische Tafelberg en sfeervolle haven. Wandel langs de vestingmuren van Kasteel de Goede Hoop of koop lokale kleding en hapjes bij de marktkramen op het bruisende Greenmarket Square. In Marokko is een tocht langs de beroemde koningssteden een belevenis, waar je door de kronkelende straten van de medina van Fez wandelt of in een traditionele hamam baadt in Marrakesh.

Een duik in de historie

Verken tijdens diverse groepsreizen de geschiedenis van Afrika, die niet alleen in de steden merkbaar is. Zo zijn de prehistorische rotsgravures bij het Namibische Twyfelfontein indrukwekkend, net als de tekeningen op de Brandberg. In de Olduvaikloof in Tanzania bezoek je de 'wieg van de mensheid'. In Zuid-Afrika stap je terug in de recente geschiedenis: op het Kerkplein in Pretoria prijkt het standbeeld van oud-president Paul Kruger. Hier bewonder je monumentale panden zoals de Raadzaal en het Paleis van Justitie.