Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Woestijnsprookjes

Tijdens je rondreis door het Midden-Oosten ontdek je de mooiste wereldwonderen

Bekijk reizen 

Midden-Oosten reizen: cultuur, geschiedenis en verwondering

Dromen worden werkelijkheid tijdens reizen in het Midden-Oosten. Slapen onder de sterrenhemel in de woestijn, de mysterieuze piramides met eigen ogen aanschouwen of dobberen in het zoute water van de Dode Zee. Verken meerdere landen met een Midden-Oosten rondreis of dompel je onder in de cultuur van één land tijdens een vakantie in het Midden-Oosten in Egypte, Jordanië of Turkije. Het Midden-Oosten is het decor van de sprookjes van Duizend-en-een-nacht en dat begrijp je meteen zodra je hier bent. De fabelachtige stad Petra in Jordanië, het buitenaardse landschap van Cappadocië in Turkije en de imposante sfinx bij Gizeh in Egypte zijn unieke bezienswaardigheden die je met eigen ogen gezien wilt hebben.

De mooiste bestemmingen in het Midden-Oosten

Nog meer inspiratie nodig?

De mooiste bezienswaardigheden van Jordanië 
Jordanië is een land dat verwachtingen overtreft. Het ruige woestijnlandschap, drijven op de Dode Zee en het wereldwonder Petra.
De mooiste steden van Turkije 
Wandel door het decor van oude mythen. Duik in de eerste hoofdstukken van de Europese cultuur. Ontdek steden met eeuwenoude paleizen én de laatste modetrends.
De 8 wereldwonderen die je écht wilt zien 
Van het witmarmeren liefdesmonument Taj Mahal in India tot het Colosseum in Rome waar destijds 50.000 toeschouwers vol spanning naar gladiatorengevechten keken.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Nu€10,-korting
Huur een auto met ledenvoordeel 

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Laat je verrassen door Turkije

Badplaatsen als Side, Antalya en Bodrum zijn populaire bestemmingen in Turkije, maar dit land in het Midden-Oosten heeft meer te bieden dan zon, zee en strand. Een plek waar de zon niet eens komt is de ondergrondse stad Kaymakli. Onder de aarde bevindt zich een doolhof van tunnels en open ruimtes dat zich uitstrekt over acht verdiepingen. Tien kilometer ten zuiden van dit fenomeen vind je een andere ondergrondse schat: Derinkuyu. In het noordoosten van Turkije ligt nationaal park Kaçkar Dağları. Ervaren klimmers kunnen de roep van de bijna 4000 meter hoge Kaçkar Dağları niet weerstaan, maar het is ook een uitstekende plek voor een lange wandeling. Geschiedenisliefhebbers reizen af naar Efeze in het westen van Turkije, een belangrijke archeologische vindplaats.

Walk like an Egyptian

Het enerverende Caïro is een veel gekozen startpunt voor Midden-Oosten reizen door Egypte. Voordat je afreist naar enkele van de beroemdste bouwwerken ter wereld bewonder je de schatten van Toetanchamon en de koningsmummies in het Egyptisch Museum. Op zo’n 18 kilometer ten zuiden van hoofdstad Caïro vind je de beroemde piramides en sfinx van Gizeh. Nog zo’n indrukwekkende plek is de Vallei der Koningen bij Luxor. Hier werden farao’s als Toetanchamon en Ramses de Grote begraven in tombes, waarvan een deel te bezoeken is. Een tip: pak meteen de Tempels van Karnak ten noorden van Luxor mee. Het grote complex dat gewijd is aan Amon-Ra is toegankelijk voor het publiek. Genoeg geschiedenis tot je genomen? Reis naar de Rode Zee waar je onder meer bij Hurghada geweldig kunt duiken. Of ga dolfijnen spotten in Marsa Alam!

Hoogtepunt van Jordanië: wereldwonder Petra

Een van de populairste Midden-Oosten reizen gaat naar Jordanië. De historische stad Petra is van ongekende schoonheid. Je bent niet de enige die dit wereldwonder wil zien, maar deze reis terug in de tijd wil je niet missen. Een ander soort schoonheid is het buitenaardse landschap van de Wadi Rum-woestijn. Hier heb je de mogelijkheid om te overnachten onder de sterren in een bedoeïenenkamp. Wadi Mujib noemt men ook wel de Grand Canyon van Jordanië. Van april tot november onderneem je hier spectaculaire hikes door de nauwe kloof en beklim je als een ware Indiana Jones watervallen met touwladders.