Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervoer in en naar Athene

Het hart van Athene, rond de Akropolis, de wijk Pláka en het Syntagmaplein, is goed te bewandelen. Trams, bussen, treinen, trolleybussen en metro (Athene beschikt over drie metrolijnen) vervoeren je naar iets verder gelegen plekken.

Openbaar vervoer in Athene

Van Eleftherios Venizelos Athens International Airport naar het stadcentrum

  • Metro lijn 3 verbindt de luchthaven met het stadcentrum (o.m. metrohaltes Syntagma (aansluiting op lijn 2) en de populaire wijk Monastiraki (aansluiting op lijn 1); ca. 40 min.). Voor vervoer van en naar de luchthaven is een special ticket nodig (rond de 10 euro).
    De metro in Athene rijdt om de 5 tot 10 minuten; tussen 05.30 en 24.00 uur.
  • 24-uur Express Bussen rijden via vier routes tussen de luchthaven en het stadcentrum. Bus X95 zal voor de meeste bezoekers het handigst zijn en rijdt tussen de luchthaven en Syntagma. Reisduur ca. 1 uur.
  • De Suburban Railway (Proastiakosverbindt de internationale luchthaven Eleftherios Venizelos in Athene met het Centraal Station (Larissis Station).
  • Een taxi van luchthaven naar centrum of andersom is ook goed mogelijk. Kosten ca. € 35,-, de rit duurt 30 – 45 minuten (afhankelijk van de verkeersdrukte).

Info: athenstransport.com

Eenmaal in de stad zelf, is de metro het handigste vervoermiddel. Behalve als je Athene aan zee wilt beleven: dan neem je de tram. Lijn 4 voert van Syntagma naar de noordelijkste kusthalte, S.E.F (oftewel het Peace and Friendship Stadium). Lijn 5 gaat van Syntagma naar de zuidelijkste kusthalte, Asklipiio Voulas. Lijn 3 verbindt de twee haltes en rijdt geheel langs de kust.

Kaartjes voor het openbaar vervoer kosten ca € 1,20 en zijn 70 minuten geldig in bus, metro én tram! Er zijn ook kaarten voor een dag of drie dagen te koop. Met de Athens Travel Card kun je drie dagen onbeperkt gebruik maken van het ov in de stad. De kaart is alleen verkrijgbaar i.c.m. een taxitransfer van en naar het vliegveld. 

Auto huren in Athene

Ook op vakantie naar Athene? Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Auto huren Athene

Vervoer naar Athene

Transavia, KLM en Aegean vliegen zowel of vanuit Amsterdam of Eindhoven op Athene. Ryanair verzorgt de verbinding met Athene vanaf Brussel/Charleroi.

ANWB Extra Reisgids Athene

Deze tips en nog veel meer handige weetjes vind je in de ANWB Extra reisgids Athene. Je kunt 'm gemakkelijk online bestellen. Inclusief uitneembare kaart.

ANWB Reisgids Athene bestellen

Een stedentrip naar Athene boeken

Wil je Athene met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu10%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. ANWB Visa Silver Card en ANWB Visa Gold Card. Nu het eerste jaar extra voordeel.