Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Verken de parels van Griekenland tijdens een fly-drive in Peloponnesos

Tijdens een fly-drive in Peloponnesos verken je toerend over kronkelige bergwegen de mooiste stranden, baaien en valleien. Je komt alles te weten over de Griekse oudheid en verkent de vele unieke parels van het land. Historische tempels, amfitheaters en palmbomen op het paradijselijke eiland Elafonisos: je vindt het hier allemaal.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Geniet van het indrukwekkende schouwspel van het Kanaal van Korinthe

Begin je je fly-drive in Peloponnesos in Athene, dan is je eerste highlight de kunstmatige waterweg Kanaal van Korinthe. Zes bruggen verbinden hier de Peloponnesos met het vasteland en het 6 kilometer lange kanaal verbindt de Golf van Korinthos met de Saronische Golf. Vóór de bouw was een omweg van maar liefst 400 kilometer nodig. Het indrukwekkende schouwspel van deze attractie aanschouw je het beste van beneden. De schepen varen er langs metershoge rotswanden.

Ontdek archeologische bezienswaardigheden te midden van een afwisselend landschap

Bijzondere opgravingen vind je tijdens je fly-drive in Peloponnesos in Oud-Messini, de overblijfselen van een stad gesticht in 369 v. Chr. Je bereikt het in een half uur rijden van Kalamata en de weg ernaartoe, vol afwisselende landschappen, is ook meer dan de moeite waard. In Oud-Messini is nog een groot deel van de oude verdedigingsmuur bewaard gebleven. Daarnaast vind je hier een stadion, amfitheaters en tempels.

Winkels en delicatessen, een kasteel en een fort in de havenstad

Een mooie kustplaats om aan te doen is Nafplio. De oude stad kent een rijke geschiedenis en je struint er uren door de kleine straten vol charmante winkels met kleding en lokale delicatessen. Het Kasteel van Bourtzi is van verre te zien. Dit Venetiaanse kasteel is letterlijk en figuurlijk een bezienswaardigheid. Vanaf fort Palamidi heb je een grandioos uitzicht over de stad.