Naar artikel

Verken de parels van Griekenland tijdens een fly-drive in Peloponnesos

Tijdens een fly-drive in Peloponnesos verken je toerend over kronkelige bergwegen de mooiste stranden, baaien en valleien. Je komt alles te weten over de Griekse oudheid en verkent de vele unieke parels van het land. Historische tempels, amfitheaters en palmbomen op het paradijselijke eiland Elafonisos: je vindt het hier allemaal.

Op zoek naar wat anders?

ANWB Reisopmaat 

Stel zelf je fly-drive naar Peloponnesos samen:

  • Kies zelf je route, accommodaties en vervoersmiddel
  • Laat je inspireren door tips van reisspecialisten
  • Boek met de betrouwbaarheid van de ANWB

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 ANWB Hulp en 5% Korting voor leden

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Geniet van het indrukwekkende schouwspel van het Kanaal van Korinthe

Begin je je fly-drive in Peloponnesos in Athene, dan is je eerste highlight de kunstmatige waterweg Kanaal van Korinthe. Zes bruggen verbinden hier de Peloponnesos met het vasteland en het 6 kilometer lange kanaal verbindt de Golf van Korinthos met de Saronische Golf. Vóór de bouw was een omweg van maar liefst 400 kilometer nodig. Het indrukwekkende schouwspel van deze attractie aanschouw je het beste van beneden. De schepen varen er langs metershoge rotswanden.

Ontdek archeologische bezienswaardigheden te midden van een afwisselend landschap

Bijzondere opgravingen vind je tijdens je fly-drive in Peloponnesos in Oud-Messini, de overblijfselen van een stad gesticht in 369 v. Chr. Je bereikt het in een half uur rijden van Kalamata en de weg ernaartoe, vol afwisselende landschappen, is ook meer dan de moeite waard. In Oud-Messini is nog een groot deel van de oude verdedigingsmuur bewaard gebleven. Daarnaast vind je hier een stadion, amfitheaters en tempels.

Winkels en delicatessen, een kasteel en een fort in de havenstad

Een mooie kustplaats om aan te doen is Nafplio. De oude stad kent een rijke geschiedenis en je struint er uren door de kleine straten vol charmante winkels met kleding en lokale delicatessen. Het Kasteel van Bourtzi is van verre te zien. Dit Venetiaanse kasteel is letterlijk en figuurlijk een bezienswaardigheid. Vanaf fort Palamidi heb je een grandioos uitzicht over de stad.