Natuur in de Loire

De Loirestreek is ideaal voor een actieve vakantie. Op de fiets rijd je langs de rivieren van kasteel naar kasteel. Al wandelend verken je de natuurparken, bijvoorbeeld de Sologne in Loir-et-Cher.

De Sologne

Tussen de rivieren de Loire en de Cher, in het departement Loir-et-Cher, ligt het natuurgebied de Sologne. Erdoorheen stromen diverse rivieren, maar het zijn vooral de duizenden poelen, vennen, plassen en meren die zo opvallen tussen de bossen. Een deel daarvan is niet zomaar ontstaan, maar door de mens aangelegd. Het gebied kun je het beste verkennen via de wandelpaden in de openbare bossen, omdat veel stukken grond in dit jachtgebied privéterrein zijn. Grote kans dat je onderweg een hert tegenkomt, of een van de vele vogelsoorten die hier leven.

Fietsen langs de Loire

De ideale manier om de Loirestreek te ontdekken is per fiets. Dat doen dan ook veel mensen en daar speelt het toerisme in de regio handig op in. La Loire à Velo is een fietsroute van 800 kilometer langs de rivier. Via www.fietsen-loire.com kun je campings zoeken langs de route, tochten uitstippelen en alle andere informatie vinden die je nodig hebt.

Ontdek het complete Loiredal

De Loirestreek biedt afwisseling genoeg voor de cultuur- en natuurliefhebber! Wil je meer weten over de natuur in de Loirestreek? Je leest er alles over in de ANWB Ontdek reisgids Loiredal.

Misschien vind je dit ook interessant

Praktische informatie over Frankrijk
Milieuzones Frankrijk: alles wat je moet weten
Leuke tips voor een vakantie naar Frankrijk

Speciaal voor jou geselecteerd