Naar artikel

Natuur in de Loirestreek

De Loirestreek is ideaal voor een actieve vakantie. Op de fiets rijd je langs de rivieren van kasteel naar kasteel. Al wandelend verken je de natuurparken, bijvoorbeeld de Sologne in Loir-et-Cher.

De Sologne

Tussen de rivieren de Loire en de Cher, in het departement Loir-et-Cher, ligt het natuurgebied de Sologne. Erdoorheen stromen diverse rivieren, maar het zijn vooral de duizenden poelen, vennen, plassen en meren die zo opvallen tussen de bossen. Een deel daarvan is niet zomaar ontstaan, maar door de mens aangelegd. Het gebied kun je het beste verkennen via de wandelpaden in de openbare bossen, omdat veel stukken grond in dit jachtgebied privéterrein zijn. Grote kans dat je onderweg een hert tegenkomt, of een van de vele vogelsoorten die hier leven.

Fietsen langs de Loire

De ideale manier om de Loirestreek te ontdekken is per fiets. Dat doen dan ook veel mensen en daar speelt het toerisme in de regio handig op in. La Loire à Velo is een fietsroute van 800 kilometer langs de rivier. Via www.fietsen-loire.com kun je campings zoeken langs de route, tochten uitstippelen en alle andere informatie vinden die je nodig hebt.

Ontdek het complete Loiredal

De Loirestreek biedt afwisseling genoeg voor de cultuur- en natuurliefhebber! Wil je meer weten over de natuur in de Loirestreek? Je leest er alles over in de ANWB Ontdek reisgids Loiredal.

Nog verder lezen over Frankrijk?

Zomervakantie 2022: tips en inspiratie

Zomervakantie 2022: tips en inspiratie

Van campings en uitjes in binnen- en buitenland, verrassende tips voor de populaire vakantielanden tot de mooiste verre reizen.

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
Nu15%korting

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Fijne Vakantie Check
Meldjeaan

ANWB Fijne Vakantie Check

Vertel ons je vakantieplannen en wij sturen relevante reisvoorbereidingstips. Dag vakantiestress!