Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Natuur in de Ardèche

De populaire vakantiestreek Ardèche wordt doorsneden door woeste rivieren. Samen met de ravijnen, ruige hoogvlakten, druipsteengrotten, bergen en kleurrijke kastanjebossen vormen ze een weergaloos natuurlandschap.

Wijngaarden

De Montagne Ardéchoise en de Cevennen vormen de zuidelijke uitlopers van het Massif Central, in het overgangsgebied naar de vlakten bij de kust van de Middellandse Zee. Hier begint de Midi, het mediterrane zuiden van Frankrijk. Daar horen ook talloze wijngoederen bij, die vaak dicht bij een weg liggen en die je kunt bezoeken.

Tamme kastanjes

Het Parc Naturel Régional des Monts d’Ardèche staat geheel in het teken van de tamme kastanje. Deze ‘broodbomen’ groeien tot op een hoogte van 1.000 meter op een leistenen granietbodem. De kastanjes worden verwerkt tot meel, puree of confituren. Een echte delicatesse zijn de ‘marrons glacés’, de gekonfijte kastanjes waar koning Lodewijk XIV zo dol op was.

Bergdorp op een rots

St-Véran troont hoog boven de woeste kloof van de rivier de Dourbie. Het pittoreske bergdorp ligt als een arendsnest tegen de rots geklemd. Na een verkenning van de indrukwekkende canyons van de Ardèche, Tarn, Dourbie of Jonte en het schrale kalksteenplateau van de Causses komt de mediterrane sfeer in de plaatsjes aan de voet van de Cevennen als een volslagen verrassing.

Wandelen in de Ardèche

De Ardèche is ideaal voor elke vorm van wandelen. Je kunt kiezen uit dagtochten, meerdaagse wandelingen, een tochtje met het gezin, een sportieve klimtocht, een route langs de oevers van een rivier, over een hoogvlakte, over veedrijverspaden (drailles) of ecologische leerpaden. De beste wandelperiodes zijn de maanden mei en juni, en van eind augustus tot begin oktober. In de hogere streken, zoals de Montagne d’Ardèche, zijn het voorjaar en de zomer de beste wandeltijden; in de herfst moet je hier rekening houden met een koude noordenwind en hevige regenbuien.

Ontdek de natuur in de Ardèche

De Ardèche biedt afwisseling genoeg voor de natuurliefhebber! Wil je meer weten over de natuur in de Ardèche? Je leest er alles over in de ANWB Extra reisgids Ardèche.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.