Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Volop avonturen tijdens een vakantie in Lapland

Tijdens een vakantie in Fins Lapland maak je onvergetelijke herinneringen.

Bekijk vakanties 

Dit mag je verwachten tijdens een vakantie in Lapland

Een winters avontuur in Fins Lapland is onvergetelijk. Van het noorderlicht bewonderen gedurende de nacht, wandelen op sneeuwschoenen door het unieke witte landschap of ijsvissen op een bevroren meer: op vakantie in Lapland onderneem je bijzondere activiteiten. Onderweg geniet je van uitgestrekte witte sneeuwvlaktes, dichte bossen en prachtige meren. Wie goed oplet, spot wellicht een van de rendierkuddes in het gebied.

Naar welke vakantie in Lapland ben je op zoek?

Tips en informatie voor jouw vakantie in Lapland

De mooiste bezienswaardigheden van Finland 
Bewonder het magische noorderlicht in Fins Lapland, voel de winterse kou in het sneeuwkasteel van Kemi en maak kennis met het Sami-volk in de plaats Inari.
7x de leukste wintervakanties 
Een welkome onderbreking in de vaak druilerige Nederlandse wintermaanden. Kies een van de klassieke wintersportlanden als Oostenrijk of Zwitserland of ga op winteravontuur in Fins Lapland.

Speciaal voor jou geselecteerd

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Op vakantie in Lapland inclusief excursies zoals een huskysafari

Tijdens de wintermaanden valt er een witte lappendeken met sneeuw over Lapland. Dat zorgt voor een schitterend wit uitzicht. Een bijzondere manier om eropuit te trekken is met een huskysafari. Eerst ontvang je een korte instructie van een huskyhouder over de werkwijze van de slee en het werken met de honden. Vervolgens trek je samen met de huskyhouder en de enthousiast blaffende honden door de fantastische omgeving. Onderweg geniet je van een smakelijke lunch bij het kampvuur. Tijdens een huskysafari nemen twee personen deel op de slede. Terwijl de een de slede bestuurt, zit de ander ingepakt voorop op de slede. Het is mogelijk om onderweg te wisselen.

Wandel naar het noordelijkste punt van Europa

Wandelaars die op zoek zijn naar een uitdaging trekken tijdens de vakantie in Lapland naar Knivskjellodden, het noordelijkste punt van Europa. Tijdens de wandeltocht bezoek je reusachtige kliffen en besneeuwde bossen. Her en der spot je rendieren, die kenmerkend zijn voor de streek. Zodra je Knivskjellodden hebt bereikt, geniet je van een waanzinnig uitzicht over de Noordelijke IJszee. Hier waai je heerlijk uit aan het strand en kijk je uit op de wildernis tussen hier en de Noordpool.

Unieke natuurfenomenen tijdens je vakantie in Lapland

Of je nu gedurende de zomer of tijdens de winter op vakantie in Lapland bent, in beide gevallen bewonder je een aantal bijzondere natuurverschijnselen van het gebied. Aangezien je je bevindt op het noordelijkste punt van Europa, gaat bijvoorbeeld de zon tijdens de zomermaanden nooit onder. Zelfs in het holst van de nacht geniet je van de stralende middernachtzon. Tijdens de winter maak je tijdens je vakantie in Lapland kennis met het unieke noorderlicht. Door het samenspel van de zonnewind en het magnetische veld van de noordpool zie je dansende groene lichtstralen aan de sterrenhemel.

Wintersporten tijdens je vakantie in Lapland

In het zuidoosten van Lapland geniet je van een heerlijke wintersportvakantie in Salla. Dit gemoedelijke dorp met slechts 4000 inwoners ligt midden in de natuur, waardoor je hier geniet van rust, ruimte en stilte in de sneeuw. Vlak bij Salla bevindt zich een rendierpark met een cafetaria en souvenirshop. Wie even geen zin heeft om te skiën, komt volledig tot rust in de Finse spa.