Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Meren, gletsjers en natuurparken

Finland is een magisch land met alle ingrediënten voor een onvergetelijke rondreis.

Alle reizen 

Magische natuur tijdens een rondreis door Finland

Gedurende een rondreis door Finland maak je kennis met het land van bijna 200.000 meren. Geniet van wild stromende rivieren en beken, uitgestrekte dennenbossen en uitgestrekte toendra. Hoewel de zomers kort zijn, zijn de zomerdagen lang, droog en warm. Bovendien gaat de zon in het noorden van Lapland 's zomer niet onder. In de winter wandel je op sneeuwschoenen door het magische witte sneeuwlandschap. Kortom, Finland biedt gedurende het hele jaar alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie.

Tips en informatie voor jouw rondreis in Finland

De mooiste bezienswaardigheden van Finland 
Bewonder het magische noorderlicht in Fins Lapland, voel de winterse kou in het sneeuwkasteel van Kemi en maak kennis met het Sami-volk in de plaats Inari.
De leukste bezienswaardigheden van Helsinki 
Slenter over de markt bij de haven en laat je verwonderen in de rotskerk Temppeliaukio. Bezoek de Uspenski-kathedraal en relax in de Löyly-sauna aan de kust.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Eilandhoppen op de Finse eilanden

Naast de duizenden meren die je in Finland treft, zijn er in dit Scandinavische land ook enorm veel eilanden. Tussen Zweden en Finland, in de Botnische Golf, bevinden zich bijvoorbeeld de Ålandseilanden. Van de 6757 eilanden in deze streek is slechts een klein aantal bewoond. De hoofdstad Mariehamn ligt op het grootste eiland, met 10.000 inwoners. De eilanden zijn de ideale vakantiebestemming voor mensen die van natuurschoon, ruimte en rust houden. Maar ook sportievelingen genieten tijdens een rondreis in Finland op deze eilanden van allerlei outdooractiviteiten. Verder vind je hier bijzondere flora en fauna, waaronder zwemmende elanden die de eilanden bezoeken.

Het magische winterlandschap van Lapland

In het noorden van Finland bezoek je de grootste regio, Lapland. In de uitgestrekte besneeuwde landschappen met bevroren meren en dichte bossen heb je bijna het idee alsof je alleen op aarde bent. Zowel in de zomer als in de winter maak je hier kennis met bijzondere natuurverschijnselen. Zo gaat in de zomer de middernachtzon nooit onder. In de winter bewonder je het noorderlicht: de sprankelende groene lichtstralen lijken wel buitenaards.

Helsinki: de designstad van Finland

Verblijf tijdens een rondreis door Finland in de hoofdstad van het land, Helsinki. Al wandelend door de stad proef je de rijke geschiedenis van de stad, vol Russische invloeden. Bezoek bijvoorbeeld de Uspenski-kathedraal. Dit orthodoxe bouwwerk is gemaakt van rode stenen en heeft torens met gouden koepels. Voor de grootste collectie aan kunst in Finland ga je naar het Ateneum Art Museum. Shopaholics genieten volop in de bekende winkelstraat Aleksanterinkatu. Hier bevindt zich ook het Design District, met maar liefst 25 straten vol designwinkels.