Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winterbanden en sneeuwkettingen in Denemarken

Voor het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen in Denemarken geldt geen algemene plicht. Maar winterbanden zijn wel aan te raden.

Winterbanden in Denemarken

  • Aangeraden bij winterse omstandigheden - Het gebruik van winterbanden is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden bij winterse omstandigheden.
  • Als winterbanden worden gebruikt, moeten deze op alle wielen worden gemonteerd.
  • ANWB adviseert je om een goed geteste winterband of all-seasonband te gebruiken. Voor gebruik in de bergen en bij zwaardere winterse omstandigheden adviseren wij een goed geteste 'echte' winterband. In deze omstandigheden biedt zelfs een goed geteste all-seasonband met sneeuwvloksymbool (3PMSF) vaak onvoldoende grip en veiligheid. 
  • Meer informatie: anwb.nl/winterbanden.
  • Let op: In Duitsland is het rijden op winterbanden met sneeuwvloksymbool (3PMSF) wel verplicht bij winterse omstandigheden.

Sneeuwkettingen in Denemarken

  • Toegestaan - Het gebruik van sneeuwkettingen is toegestaan, mits daarmee het wegdek niet beschadigd wordt. Sneeuwsokken kunnen ook worden gebruikt.

Spijkerbanden

  • Toegestaan in winterperiode - Het gebruik van spijkerbanden is toegestaan van 1 november t/m 15 april.
  • Als spijkerbanden worden gebruikt, moeten deze op alle wielen worden gemonteerd en ook op die van een eventuele aanhanger.

Verkeersregels + reisvoorbereiding Denemarken

Wat moet verplicht mee in de auto naar Denemarken? Wat is de maximum snelheid met een caravan of zware camper? En wat betekent de omgekeerde oranje Y op een verkeersbord? Plan je reis naar Denemarken.

Reisverzekering al geregeld?

Of je nu op vakantie, zakenreis, of op doorreis in Denemarken bent, een reisverzekering is altijd een goed idee. Ga je op wintersport, overweeg dan een wintersportverzekering. Of misschien geef je de voorkeur aan een kortlopende of doorlopende reisverzekering? Zorg voor de juiste dekking om met een gerust hart van je reis te genieten.

Spijkerbanden in Denemarken

Spijkerbanden mag je van 1 november tot 15 april gebruiken, mits de omstandigheden dat rechtvaardigen. Je monteert ze dan verplicht op alle vier wielen.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu met 10% korting op Wegenwacht Europa Standaard.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Shop auto-artikelen 

Van poetsmiddelen tot fietsendrager en veiligheidshesje tot zonnescherm en meer! Shop hier alles voor in en op je auto!

Private lease 

Steeds meer Nederlanders leasen hun privé-auto. Lees alles over private lease en ontdek of het ook wat voor jou is.