Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Een spektakel aan natuurgeweld tijdens je vakantie in West-Canada

Een vakantie naar West-Canada brengt je een spektakel aan natuurgeweld. Heldere gletsjermeren, diepgroene bossen, bergachtige kusten en steile fjorden passeren hier de revue. Ook de steden zijn groots en meeslepend, met immense winkelcentra, musea en galerijen. De inwoners ontvangen je met open armen in hun prachtige land, het twee-na-grootste land ter wereld.

Bekijk hier alle reizen naar Canada

Op zoek naar wat anders?

De 7 mooiste bezienswaardigheden van Canada

De 7 mooiste bezienswaardigheden van Canada

Rijd over de Canadese Icefields Parkway tussen de nationale parken Banff en Jasper. Bewonder Peyto Lake, een van de meren die door een gletsjer gevoed worden of wiebel 70 meter boven de Capilano-rivier op de Suspension Bridge in Vancouver.
Stel jouw rondreis samen met ANWB Reisopmaat

Stel jouw rondreis samen met ANWB Reisopmaat

Bepaal je route, kies waar je overnacht en met welk vervoer je reist. Plan en boek alles in één handig overzicht en dat met de zekerheid van een ANWB-pakketreis.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Bezoek de meest spectaculaire natuurparken tijdens je vakantie in West-Canada

Beren, poema’s en vele andere wilde dieren bewonen nationaal park Banff, met zijn besneeuwde bergtoppen, helderblauwe gletsjermeren en uitgestrekte bossen. Je vindt er een aaneenschakeling van groots natuurschoon. Een hoogtepunt is Lake Louise, een onwerkelijk turkooisblauw meer dat prachtig afsteekt tegen de zwart-witte bergen. De schilderachtige stad Banff verbindt het natuurpark via de Icefields Parkway met het noordelijker gelegen nationale park Jasper in het hart van de Rocky Mountains.

Bewonder het immense ijsveld van de Rocky Mountains

Iets wat je niet mag missen tijdens je vakantie in West-Canada is het immense ijsveld van de Rocky Mountains, Columbia Icefield. Het ligt op de Continental Divide, de bergkam die als waterscheiding dienst doet en bepaalt of het smeltende water in de Atlantische of Grote Oceaan belandt, en loopt van Alaska via Canada en de Verenigde Staten tot in Mexico. Het ijsveld bestaat uit acht statige gletsjers, waarbij de Athabasca een van de mooiste van Canada is.

Orka’s spotten vanaf Vancouver Island

Op Vancouver Island ontmoeten de Rocky Mountains de zee. Tussen de stad en Vancouver Island leven orka’s. Plan je een safari, dan is je kans om ze te spotten bijna gegarandeerd. Hoog in de lucht zie je misschien wel de immense Amerikaanse zeearend voorbijvliegen. Houd je van wandelen? Volg dan de Wild Pacific Trail, een prachtige wandeling van 14 kilometer waarbij je onder andere geniet van betoverende uitzichten op de Broken Group Islands.