Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een spektakel aan natuurgeweld tijdens je vakantie in West-Canada

Een vakantie naar West-Canada brengt je een spektakel aan natuurgeweld. Heldere gletsjermeren, diepgroene bossen, bergachtige kusten en steile fjorden passeren hier de revue. Ook de steden zijn groots en meeslepend, met immense winkelcentra, musea en galerijen. De inwoners ontvangen je met open armen in hun prachtige land, het twee-na-grootste land ter wereld.

Op zoek naar wat anders?

De 7 mooiste bezienswaardigheden van Canada 

Rijd over de Canadese Icefields Parkway tussen de nationale parken Banff en Jasper. Bewonder Peyto Lake, een van de meren die door een gletsjer gevoed worden of wiebel 70 meter boven de Capilano-rivier op de Suspension Bridge in Vancouver.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Nu€10,-korting
Huur een auto met ledenvoordeel 

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.

Bezoek de meest spectaculaire natuurparken tijdens je vakantie in West-Canada

Beren, poema’s en vele andere wilde dieren bewonen nationaal park Banff, met zijn besneeuwde bergtoppen, helderblauwe gletsjermeren en uitgestrekte bossen. Je vindt er een aaneenschakeling van groots natuurschoon. Een hoogtepunt is Lake Louise, een onwerkelijk turkooisblauw meer dat prachtig afsteekt tegen de zwart-witte bergen. De schilderachtige stad Banff verbindt het natuurpark via de Icefields Parkway met het noordelijker gelegen nationale park Jasper in het hart van de Rocky Mountains.

Bewonder het immense ijsveld van de Rocky Mountains

Iets wat je niet mag missen tijdens je vakantie in West-Canada is het immense ijsveld van de Rocky Mountains, Columbia Icefield. Het ligt op de Continental Divide, de bergkam die als waterscheiding dienst doet en bepaalt of het smeltende water in de Atlantische of Grote Oceaan belandt, en loopt van Alaska via Canada en de Verenigde Staten tot in Mexico. Het ijsveld bestaat uit acht statige gletsjers, waarbij de Athabasca een van de mooiste van Canada is.

Orka’s spotten vanaf Vancouver Island

Op Vancouver Island ontmoeten de Rocky Mountains de zee. Tussen de stad en Vancouver Island leven orka’s. Plan je een safari, dan is je kans om ze te spotten bijna gegarandeerd. Hoog in de lucht zie je misschien wel de immense Amerikaanse zeearend voorbijvliegen. Houd je van wandelen? Volg dan de Wild Pacific Trail, een prachtige wandeling van 14 kilometer waarbij je onder andere geniet van betoverende uitzichten op de Broken Group Islands.