Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Wat is de beste reistijd voor Canada?

De beste reistijd voor Canada hangt volledig af van je wensen. Zo heeft de temperatuur invloed op de beste reistijd, net zoals de activiteiten die je tijdens je reis onderneemt. Canada is qua oppervlakte na Rusland het grootste land op aarde, waardoor verschillende delen van het land een eigen klimaat hebben: van een arctisch klimaat in het noorden tot zomers met hogere temperaturen in Midden-Canada en Zuidwest-Canada. Geniet van de uitgestrekte landschappen en geweldige uitzichten tijdens een avontuurlijke vakantie in Canada of kies voor een bezoek aan een van de wereldsteden in dit veelzijdige land. Voor iedere reis geldt een andere beste reistijd.

Klimaat en weer in Canada

Kijkend naar het weer is de beste reistijd voor Canada heel breed genomen van maart tot en met oktober. Tijdens de wintermaanden wordt het over het algemeen erg koud in het land (hoe noordelijker je reist, hoe kouder), maar lenen de Rocky Mountains aan de westkant zich perfect voor wintersport. In januari is de gemiddelde temperatuur in Noord-Canada zo’n -20 graden en in het zuidwesten liggen temperaturen in die periode meestal rond het vriespunt. Ga je op reis in het midden van het land in provincies als Nunavut en Manitoba? Reken dan op temperaturen tussen de 26 graden ('s zomers) en -5 graden (in de winter). Ook in steden als Toronto en Montréal in Zuidoost-Canada vind je eenzelfde soort klimaat, met relatief warme zomers en temperaturen net onder het vriespunt tijdens de wintermaanden. Hierbij moet je rekening houden met uitschieters naar boven en naar beneden, maar de gemiddelde temperatuur geeft een goede indicatie van de te verwachte omstandigheden.

Je activiteiten afstemmen op temperatuur en weertype

Wanneer je het beste richting Canada reist, hangt ook af van het type reis dat je maakt. Zo zijn de zomermaanden de beste reistijd voor Canada wanneer je een rondreis met camper maakt en is ook kamperen tijdens die maanden het meest comfortabel. De temperatuur zakt ’s avonds niet te veel, en overdag zijn ze ideaal voor sportieve activiteiten als een middag mountainbiken of kajakken. Ga je op avontuur of wintersport in de Rocky Mountains? Houd er dan rekening mee dat de temperatuur rond de bergtoppen vrijwel het hele jaar niet boven het vriespunt komt, ook niet tijdens de zomermaanden. De wegen en dorpen liggen minder hoog (1000 - 1500 meter), dus daar kan het in de zomermaanden wel tot 25 graden worden. Rijd je langs de westkust? Dan maak je iets anders mee. Hier zorgt het warme zeewater ervoor dat de temperatuur ook ’s winters vrijwel nooit onder het vriespunt komt, en kun je temperaturen verwachten van rond de 5 graden. ‘s Zomers wordt het tot wel 30 graden. Perfect voor een fietstocht of mooie wandeling door de groene heuvels.

Op zoek naar wat anders?

De 7 mooiste bezienswaardigheden van Canada 

Rijd over de Canadese Icefields Parkway tussen de nationale parken Banff en Jasper. Bewonder Peyto Lake, een van de meren die door een gletsjer gevoed worden of wiebel 70 meter boven de Capilano-rivier op de Suspension Bridge in Vancouver.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu€10,-korting
Huur een auto met ledenvoordeel 

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.