Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een afwisselende vakantie naar Vancouver

Vancouver heeft een fenomenale ligging aan de English Bay in het uiterste zuidwesten van Canada en is uitgeroepen tot meest leefbare stad ter wereld. Van het groene Stanley Park en de spannende hangbrug Capilano tot een tour om walvissen te spotten: jong en oud beleeft een heerlijke vakantie in Vancouver.

Op zoek naar wat anders?

De 7 mooiste bezienswaardigheden van Canada 

Rijd over de Canadese Icefields Parkway tussen de nationale parken Banff en Jasper. Bewonder Peyto Lake, een van de meren die door een gletsjer gevoed worden of wiebel 70 meter boven de Capilano-rivier op de Suspension Bridge in Vancouver.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Uitstapjes met het gezin in Vancouver

Het Vancouver Aquarium herbergt meer dan 50 duizend fascinerende dieren, afkomstig uit gebieden van de Noordpool tot de Amazone. De kinderen vinden het fantastisch om een van de dagelijkse dolfijnen-, haaien- of zeeottershows bij te wonen. Wil je wilde dieren in het echt bewonderen, ga dan op een walvissen- of orkatour in de Strait of Georgia. Ga ook zeker een dag naar de botanische tuin VanDusen. Hier ontdek je meer dan 7500 plantensoorten en -variëteiten, bewonder je lokale dieren in het wild, probeer je met de kinderen de weg te vinden door het doolhof van hoge heggen en kom je tot rust in een serene omgeving in het hart van Vancouver.

Interessante musea in Vancouver

De Vancouver Art Gallery bevat een veelgeprezen verzameling nationale en internationale hedendaagse kunst. De verzameling van het werk van de bekende Brits-Colombiaanse kunstenares Emily Carr mag je niet missen. Tijdens een bezoek aan Science World prikkel je je geest en ontdek je de wonderen van de wetenschap dankzij de inspirerende exposities en spannende wetenschappelijke demonstraties.

Vancouver vanuit de hoogte

Er zijn verschillende manieren waarop je de tweede stad van Canada vanuit de hoogte kunt bewonderen tijdens je vakantie naar Vancouver. De 130 meter hoge Vancouver Lookout in het centrum van Harbour Centre biedt een weids uitzicht over de stad. Grouse Mountain ligt op slechts 20 minuten van het centrum. Wandel naar de top van de berg of pak de gondel naar de zogeheten Peak of Vancouver.