Naar artikel

Natuur in de Ardennen

Bossen, glooiende heuvels, open vlakten, venen en rivieren: in de Belgische Ardennen vind je het allemaal. Niet gek opkijken als je zomaar een ree of een wild zwijn tegenkomt!

Eindeloze mogelijkheden in de natuur

Omdat er in de Belgische Ardennen zulke afwisselende natuur is, kan elke ‘soort’ buitensporter er terecht. Of je nu van klimmen houdt, mountainbiken of gewoon een fietsrondje om de kerk, survival met vrienden of een beetje waterfietsen met het gezin: het kan allemaal. Maar ook kamperen in combinatie met watersport op het Lac de l’Eau d’Heure.

Het hoogste punt van België bevindt zich in het noordoostelijk deel van de Ardennen, in De Hoge Venen, het grootste natuurpark. Gras, heide, weides en veel bos herbergen dieren als wild zwijn, korhoenders, edelherten, reeën en men zegt zelfs de lynx gezien te hebben.

De Belgische Ardennen kun je verdelen in aparte gebieden die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Het grootste deel en de ‘eigenlijke’ Ardennen bevindt zich in het noordoostelijk deel van België. In het zuiden ligt Belgisch Lotharingen, daar is het weer wat warmer dan in de rest van het land: in de Gaume verbouwt men zelfs wijn en het microklimaat zorgt voor weer wat andere vegetatie dan elders. In het noordwesten vind je een gebied met akkers, bossen en weiden. Een smalle strook daaronder noemt men de Fagne-Famenne: glooiende heuvels, uitgestrekte loof- en naaldbossen en weilanden.

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar België en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
Vanaf8,35per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Goesting in de zomer? Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan en regel al je vakantie uitspattingen vanuit je luie stoel!