Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vaste plaats

Jaarplaats

Heb je een vaste staplaats op een camping, dan mag je kampeermiddel het hele jaar blijven staan. Dit is anders bij een seizoensplaats (enkele maanden) of een toeristische plaats (enkele dagen/weken).

Wat is een vaste plaats?

Een jaarplaats is een kampeerplaats waar de (sta)caravan gedurende het gehele jaar blijft staan. Meestal is het kampeermiddel moeilijk verplaatsbaar. Meestal huur je de grond voor 1 jaar met daarna steeds een stilzwijgende verlenging.

Jouw eigendom op gehuurde grond

Het plaatsen van een (niet verplaatsbare) stacaravan of chalet op grond van een ander brengt een risico met zich mee. De wet kent namelijk geen huurbescherming voor recreatiegrond. Vaak wordt door de kampeerder geïnvesteerd in een tuin, schuurtje enzovoort. Vraag bij de campingeigenaar of kijk in het parkreglement wat wel en niet is toegestaan. Het risico van investeringen is dat je het aan het einde van de huurperiode moet verwijderen. De huur van de grond geldt namelijk voor een tijdelijke periode. Vraag bij de campingeigenaar en de gemeente naar de toekomstplannen van de camping.

Verkoop met behoud van standplaats

Voor verkopen met behoud van standplaats is toestemming van de ondernemer nodig. Zonder zijn toestemming is het wel mogelijk om je stacaravan te verkopen, maar niet met behoud van de standplaats. Meer informatie over de koop en verkoop van de stacaravan.

Meer informatie: